Hirdetés

A zsírleszívás kockázata

Tisztelt Cím!

15 éves lány vagyok, és érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerülne egy zsírleszívás. A terület a hasi tájék és az úszógumi lenne. Továbbá az is érdekelne, hogy lehet-e ezt ilyen korban csinálni és mennyi annak az esélye, hogy olyan komplikáció léphet fel, amiben meglehet halni. Érdekelne az is, hogy mennyire lehet jó eredményt elérni. Nem testsúlycsökkentésre akarom használni, hanem a felesleges zsírlerakódást eltüntetni.

Nagyon szépen köszönöm.

Üdvözlettel: egy 15 éves lány

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Minden sebészeti beavatkozásnak megvan a maga kockázata, ebbe még beletartozik az is, hogy meghal. Ennek kockázata nincs arányban a beavatkozás nagyságával. Például egy egyszerű érfestés is okozhat agyi szövődményeket, de egy muscularis injekció is tályogképződéshez vezethet, vagy az implantátumok is krónikus gyulladásos szövődményeket okozhatnak. Természetesen nem túl nagy ezek valószínűsége, de számolni kell vele.

Egy 15 éves, egészséges leány ne gondolkodjon ilyeneken, mert teljesen értelmetlen, amiről gondolkodik. Minden kornak megvannak a maga buta divatjai, nem kell velük foglalkozni, megfelelő tornával, étrenddel olyanná formálhatja még magát, amilyenre akarja. Feleslegesen ne nyúljunk bele a szervezetünkbe, bármilyen sebészi beavatkozást csak akkor tartok helyénvalónak, ha arra egészségünk helyreállítása miatt van szükség

2004-06-25 18:19:27

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop