Hirdetés

A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és a szellemi egészséget

A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget egy amerikai kutatás szerint.

gyalogló munkaállomás, fizikai, szellemi, egészség |

InforMed Hírek12   InforMed | MTI


A gyalogló munkaállomások nemcsak a fizikai erőnlétet javítják a munkanap során, de kedvező hatással vannak a dolgozók szellemi egészségére is - derítették ki az Indianai Egyetem és a Indianapolisi Purdue Egyetem (IUPUI) pszichológia tanszékének tanárai és diákjai.

"Az eredmények szerint a gyalogló munkaállomásoknak, függetlenül a vizsgált egyén edzettségétől és testtömegindexétől, komoly jótékony hatásuk van. Még akkor is, ha valaki nem edz és túlsúlyos, már rövidtávon is mind fizikai, mind pszichológiai előnyöket fog tapasztalni" - magyarázta Micheal Sliter, a tanszék tanársegéde.

A kutatás során 180 személyt vizsgáltak, akiknek számítógépes feladatokat kellett ellátniuk a négy különböző (gyalogló, álló, kerékpáros és ülő) munkaállomás egyikén. Eredményeik szerint a gyalogló munkaállomáson dolgozó személyek éberebbek és elégedettebbek voltak, kevesebb stresszt és unalmat mutattak, mint társaik.

Érdekes, hogy a kerékpáros munkaállomást használók kevesebb elégedettségről és gyengébb teljesítőképességről tettek tanúbizonyságot.

Sliter jelenleg olyan kutatást tervez, amely a gyalogló munkaállomások hosszú távú fizikai és pszichológiai előnyeit vizsgálja majd.

IUPUI

gyalogló munkaállomás, fizikai, szellemi, egészség

2014-10-30 21:57:04

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop