Az ész nem gazdagít

Aki okosabb, nem mindig gazdagabb is. Amerikai kutatók egy vizsgálatuk során megállapították, hogy ha valakinek magasabb az IQ-ja, az még nem jelenti azt, hogy több pénze is van a bankban.

IQ, gazdagság | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Egy országos felmérésből kiderült, hogy az átlag alatti vagy átlagos intelligenciával rendelkezők épp olyan jómódúak lehetnek, mint azok, akik hasonló körülmények közt élnek, de magasabb az IQ-juk.

– Az emberek pusztán azért, mert okosak, nem lesznek gazdagok is – mondja Jay Zagorski ohiói kutató. – Az IQ nincs összefüggésben a gazdagsággal. És valakit az sem véd meg az anyagi nehézségektől, ha nagyon eszes.

A kutatók több mint 7 ezer, 1957 és 1964 között született amerikai adatait vizsgálták meg. Az kiderült, hogy a magasabb IQ magasabb fizetéssel járhat együtt, de a magasabb jövedelem ellenére valakinek a vagyona és az IQ-ja között nem állapítottak meg összefüggést.

– A legtöbb ember számára a pénzügyi siker többet jelent, mint pusztán a jövedelmet – mondja Zagorski. – Meg kell teremteni egy bizonyos jómódot, hogy meg tudjunk birkózni az élet viharaival, és fel tudjunk készülni a nyugdíjas éveinkre.

Az áttekintésből az is kiderült, hogy azok, akiknek magasabb volt az IQ-juk, még valamivel könnyebben is kerültek anyagi zavarba, mint alacsonyabb IQ-val rendelkező társaik.

| IQ, gazdagság
2016-03-15 20:54:23


Nyugodtabb lesz, egyen zöldséget!

A zöldségfogyasztás jó a stressz ellen a Sydney-i Egyetem kutatói szerint.


Save the Children: önpusztítással válaszolnak a szíriai gyerekek az őket érő stresszre

Számtalan gyerek tapasztalja meg a már-már elviselhetetlen mértékű, "toxikus" stresszt a polgárháborús Szíriában, és sokan önpusztítással reagálnak rá - írta kedd...


Ez a nap is jól kezdődik!

Néha arra gondol, valami komoly baja van, mert reggelenként úgy érzi, képtelen felkelni az ágyából? Ne aggódjon, fáradtságáért valószínűleg csupán „belső óráj...


Hogy ne legyen pokol az ünnepekből

A karácsony és az újév gyakran próbára teszi a legjobb párkapcsolatot is. Hogyan kerüljük el a rejtett buktatókat?


A stressz korai jelei, stresszkezelés

A stressz elől nincs menekvés. Még a kéthetes vakációnk alatt is elképzelhető, hogy egyszer csak kiborulunk a koktél árától, vagy halálra idegesít a strandon mellett...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^