Hirdetés

Nem segít a technológia

A lépésszámláló viselése nem segíti a lefogyást, közölte a Pittsburghi Egyetem kutatócsoportja a Journal of the American Medical Association (JAMA) orvosi folyóiratban.

lépésszámláló, fogyás, aktivitásmérő |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


A kétéves kutatás csaknem 500 túlsúlyos önkéntes bevonásával folyt, akiktől azt kérték, kövessék az előírt étrendet és mozogjanak többet. Az önkéntesek fele aktivitásmérőt kapott, hogy azon követhesse, mennyit sportolt. Bár ezek az eszközök igen népszerűek, kevés kutatást végeztek arról, hogy valójában segítenek-e a fogyásban.

Az aktivitásmérőt viselők átlagosan 3,6 kilót adtak le, a kontrollcsoport, akik nem, 5,9 kilót. A szerzők szerint ez nem jelenti azt, hogy ki kellene dobni a technológiát, de nem szabad túlságosan bízni bennük.

A kutatás vezetője szerint az emberek hajlanak arra, hogy egy ideig használják az aktivitásmérőt, aztán elveszítik az érdeklődésüket, ahogy elmúlik az újdonság varázsa.

"Ahogy telt az idő, egyre kevesebb adatot kaptunk, amit az aktivitásmérőkkel rögzítettek",mondta. Az is elképzelhető, hogy akik az eszközt viselték, azt gondolhatták, hogy olyan sokat mozognak, hogy nyugodtan megehetnek egy-egy szelet süteményt.

lépésszámláló, fogyás, aktivitásmérő

2016-09-22 17:09:40

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop