Hirdetés

Elhízott anya, kövér gyerek

A várandósság alatti túlzott súlygyarapodás és a terhességi diabétesz összefügg a gyerekkori túlsúly kockázatával - mutatta ki egy új, nagy létszámú amerikai kutatás.

terhes, életmód, táplálkozás, súkygyarapodás, túlsúly |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


"Úgy tűnik, a várandós kismama megemelkedett vércukorszintje és túlzott súlygyarapodása befolyásolja a magzat anyagcseréjét, hajlamossá teszi a gyerekkori elhízásra"- mondta Teresa Hillier, a portlandi Kaiser Egészségkutató Központ munkatársa.

Az intézet közleményében azt a közkeletű tévhitet is említette, mely szerint minden normál súllyal született baba ugyanakkora eséllyel lesz gyerekként vagy felnőttként elhízott, de a tanulmány kimutatta, hogy ez nem igaz.

A kutatók több mint 24 ezer anyát és gyermeket kísértek figyelemmel három államban, Oregonban, Washingtonban és Hawaiion. Születésekor mindegyik baba súlya átlagos volt, tíz éven át követték őket.

Az adatok elemzésekor kiderült, hogy legalább 30 százalékkal nagyobb volt az esély arra, hogy a gyerek tízévesen elhízik, ha az édesanyjának terhességi cukorbetegsége volt. 16 százalékkal volt nagyobb a gyerekkori elhízás kockázata, ha az anya 20 kilogrammnál többet hízott a várandósság alatt.

terhes, életmód, táplálkozás, súkygyarapodás, túlsúly

2016-05-23 23:39:06

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop