Hirdetés

Terhesség alatti influenza és az autizmus

A terhesség alatti influenza fertőzés nem növeli a magzat későbbi autizmusának kockázatát egy vizsgálat szerint, mely a JAMA Pediatrics című gyermekgyógyászati folyóirat aktuális számában jelent meg.

terhesség, influenza, autizmus |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


A kutatók mintegy 197 ezer 2000 és 2010 között született gyermek adatait dolgozták fel.

A nők közül 1400-nál diagnosztizáltak influenzát a terhesség alatt (0,7 százalék) és összesen 45 231-en voltak, akik védőoltást kaptak a terhesség alatt (23 százalék). A megszületett gyerekek közül később 3101-nél állapítottak meg autizmust (ASD-t, vagyis autizmus spektrum zavart), ez a vizsgált gyerekek 1,6 százaléka.

Ez arra utal, hogy nincs összefüggés a terhesség alatti influenza és az autizmus között. Az ASD 68 gyerekből egyet érint (1,46 százalék) az Egyesült Államokban a egészségügyi hatóság becslése szerint.

Az adatok alapján nincs összefüggés az ASD kockázatának növekedése és a terhesség második-harmadik harmadában kapott védőoltás között.

Az első harmadban beadott vakcina és az autizmus fokozottabb kockázata mutatott kapcsolatot, de a kutatók szerint ez valószínűleg "a véletlen számlájára írható". Miután ugyanis elvégezték a különböző tényezők szerinti korrekciókat, az eredmény "statisztikailag nem volt szignifikáns, de a kutatók szerint újabb kutatásokkal kell felmérni, van-e összefüggés a terhesség első harmadában beadott influenza védőoltás és a gyermek későbbi autizmusa között" - írták a kutatók.

terhesség, influenza, autizmus

2016-11-30 15:03:40

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop