Hirdetés

Vetélés oka - 40 éves pár

40 éves pár vagyunk, 17 hónapos próbálkozás után sikerült egy terhességet összehoznunk, de sajnos a 9 héten elhalt, műszeres befejezés volt.
Előzmény, hogy laparoszkópiával nálam kétoldali teljes petevezeték elzáródást és uterus subseptust állapítottak meg, aminek műtétjét nem javasolták (azt mondták, csak egy kis behúzódás).
Meddőségi centrumban jelentkeztünk IVF-re, előzetes vizsgálatokat elkezdték, magas prolaktin szintemre Bromociptint írtak fel és pozitív Chlamydiámra Doxyciclint. Ezeket pont a peteérésemkor, tehát a valószínű megtermékenyüléskor kezdtem szedni (ciklusom 14. napján), fél tbl. Bromocriptint vettem be, de az erős mellékhatások miatt többet nem, az 1 doboz Doxyciclint viszont beszedtem (kb. két hétig).
Hozzájárulhatott a fél tabletta Bromocriptin a teherbeeséshez, és utána a vetélést nem az abbahagyása okozta? A Doxyciclin nem okozhatott magzati károsodást, vetélést? Teherbeesés előtt rövid (24-25 napos) ciklusaim voltak, a sárgatest elégtelenség lehetett oka a vetélésemnek? Van esélyem Ön szerint, újabb terhességre, mitől keletkezhetett átjáró az elzárt petevezetékemen, ez megmarad később is?
Párom lumbágója miatt gyakran szed Mydetont, Voltarent és Algopyrint, ezek a gyógyszerek okozhatnak károsodást a spermiumokban?
Előre is köszönöm válaszát! Egy reménykedő 40-es.

|

Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2008 ;13(októberi)   InforMed | Petróczi, I.

Nagy csacskaság volt a Bromokriptin önkényes abbahagyása. Azt a 16-18. hétig szedni kellett volna......
Miért nem kérdezte meg orvosát?
A Doxycyclin nem ártott.
Ismét ellenőrizni kell a kürt átjárhatóságot, és a terhességet elejétől kezdve gyógyszeresen támogatni kell.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a meddőségről és az előkészületről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2008-10-14 14:00:31

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop