Utcán szült gyereket egy római hajléktalan, a Vatikán befogadja

A római Szent Péter tér szomszédságában hozta világra a gyermekét egy, az olasz főváros utcáin élő román hajléktalan nő, akinek gyermekével együtt a Vatikán nyújt segítséget.

terhesség, szülés, bulvár | MTI Hírek13
A 37 éves nő a Szent Péter tér oszlopcsarnokához közeli járdán feküdt a kartondobozokból kialakított fekhelyén, amikor megindult nála a szülés.

Az utcán szülő nőnek a Vatikán melletti olasz rendőrségen szolgáló rendőrnő sietett a segítségére és segített világra hozni a gyereket szerdára virradó éjszaka. Rendőrkollégái közben takarókat szereztek, hogy a nő és gyermeke ne fagyjanak meg a nullához közeli hőmérsékletben a mentő megérkezéséig. Az anyát és a 2,9 kilós újszülöttet a Vatikánhoz közeli Santo Spirito (Szentlélek) kórházba szállították. A hajléktalan nőt a kórházban szerdán meglátogatta Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. A Ferenc pápa nevében a római szegényeknek és hajléktalanoknak segítő érsek személyesen is ismeri az éjszakánként a Szent Péter tér közelében alvó nőt, akinek többször felajánlotta, hogy szállást adnak neki, de ezt a nő eddig mindig elutasította. Krajewski érsek bejelentette, hogy a Vatikán kész segítséget nyújtani: egy évre az anyát és gyermekét befogadják a Boldog Teréz anya nővérei működtette egyik római egyházi intézménybe. Ferenc pápa megválasztása óta egyre több római hajléktalan éjszakázik a Szent Péter tér környékén a szabad ég alatt. Ugyanis tudják, hogy innen nem távolítják el őket.

A kétgyermekes rendőrnő, Maria Capone a dél-olaszországi Calabria tartományból került át szolgálatra Rómába az irgalmasságnak szentelt és november 20-ig tartó rendkívüli szentév időszakára, amelyben kiemelt a hatósági készültség.

A Szent Egyed közösség a római hajléktalanokkal kapcsolatos aggodalmának adott hangot. Kedden reggel Róma egy másik utcáján megfagyva találtak egy hajléktalan férfit, aki szintén román volt. A katolikus közösség szerint ez az irgalmasságnak szentelt szentévben elfogadhatatlan.
| terhesség, szülés, bulvár
2016-01-20 21:31:34


Terhesség alatti influenza és az autizmus

A terhesség alatti influenza fertőzés nem növeli a magzat későbbi autizmusának kockázatát egy vizsgálat szerint, mely a JAMA Pediatrics című gyermekgyógyászati folyó...


Emmi: a kormány célja a koraszülések számának csökkentése

A kormány célja a koraszülések számának csökkentése, az egészségügy mindent megtesz a megelőzés és a vártnál korábban megszületett gyermekek magas szintű ellát...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Mérgek, terhesség

Egy új amerikai tanulmány megmérte, mennyi szívódik fel a terhes nők és magzatuk szervezetébe 59 gyakori szennyezőanyagból, és azt találták, hogy sok méregből több ...


A terhesség fokozza a stroke kockázatát fiatal nőknél

A Columbia Egyetemen kutatói a JAMA Neurology című folyóiratban közölték tanulmányukat, melyben azt vizsgálták, hogy milyen arányban fordul elő agyi érkatasztrófa a k...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^