Utcán szült gyereket egy római hajléktalan, a Vatikán befogadja

A római Szent Péter tér szomszédságában hozta világra a gyermekét egy, az olasz főváros utcáin élő román hajléktalan nő, akinek gyermekével együtt a Vatikán nyújt segítséget.

terhesség, szülés, bulvár | MTI Hírek13
A 37 éves nő a Szent Péter tér oszlopcsarnokához közeli járdán feküdt a kartondobozokból kialakított fekhelyén, amikor megindult nála a szülés.

Az utcán szülő nőnek a Vatikán melletti olasz rendőrségen szolgáló rendőrnő sietett a segítségére és segített világra hozni a gyereket szerdára virradó éjszaka. Rendőrkollégái közben takarókat szereztek, hogy a nő és gyermeke ne fagyjanak meg a nullához közeli hőmérsékletben a mentő megérkezéséig. Az anyát és a 2,9 kilós újszülöttet a Vatikánhoz közeli Santo Spirito (Szentlélek) kórházba szállították. A hajléktalan nőt a kórházban szerdán meglátogatta Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. A Ferenc pápa nevében a római szegényeknek és hajléktalanoknak segítő érsek személyesen is ismeri az éjszakánként a Szent Péter tér közelében alvó nőt, akinek többször felajánlotta, hogy szállást adnak neki, de ezt a nő eddig mindig elutasította. Krajewski érsek bejelentette, hogy a Vatikán kész segítséget nyújtani: egy évre az anyát és gyermekét befogadják a Boldog Teréz anya nővérei működtette egyik római egyházi intézménybe. Ferenc pápa megválasztása óta egyre több római hajléktalan éjszakázik a Szent Péter tér környékén a szabad ég alatt. Ugyanis tudják, hogy innen nem távolítják el őket.

A kétgyermekes rendőrnő, Maria Capone a dél-olaszországi Calabria tartományból került át szolgálatra Rómába az irgalmasságnak szentelt és november 20-ig tartó rendkívüli szentév időszakára, amelyben kiemelt a hatósági készültség.

A Szent Egyed közösség a római hajléktalanokkal kapcsolatos aggodalmának adott hangot. Kedden reggel Róma egy másik utcáján megfagyva találtak egy hajléktalan férfit, aki szintén román volt. A katolikus közösség szerint ez az irgalmasságnak szentelt szentévben elfogadhatatlan.
| terhesség, szülés, bulvár
2016-01-20 21:31:34


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Reggeli rosszullét

Akinél terhességben előfordul a reggeli rosszullét, hányinger vagy hányás, annál kisebb a vetélés veszélye, állapították meg az amerikai Országos Egészségügyi Int...


Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték Geréb Ágnest

Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői foglalkozás gyakorlásátó...


Natúrkozmetikumok, babavárás

A gyermeket vállaló nők nemcsak teljesen új élethelyzettel szembesülnek a kis jövevény megérkezésével, mindemellett átalakul a testük, új kozmetikai igények merülne...


Mit egyen és mit ne a terhes nő?

Nagyon sok legenda kering arról, mit ehetnek és mit nem a várandósok. Az alábbiakban öt igent és öt nemet adunk közre ezzel kapcsolatban.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^