Hirdetés

Testi, lelki beautytippek

Ez az én napom !
Szombat reggel van, végre kialudhatja magát. Ám ahhoz, hogy igazán kipihent legyen és jól érezze magát, most más lehetőséget kínálunk. Kényelmesen keljen fel, és kezdjen el egy egész napos regenerálókúrát!

szépség |

Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft.

9 óra

Még egyszer belefúrjuk arcunkat a párnába, és boldogan kezdjük a napot - egy kiadós reggelivel. Együnk a teraszon (így, decemberben a zárt, üvegezett balkonon), vagy az ágyban, kényelmesen. Reggeli ajánlatunk: facsart gyümölcs- és zöldséglé, sovány joghurt, teljes kiőrlésű gabonakenyér. Ajándékozzon magának virágot, tegye fel kedvenc zenéjét és készítse elő a ropogós, friss újságot.

10 óra

Nyújtózkodjon nagyot, készítse elő magát a hétfői kezdésre egy-két légzőgyakorlattal. Üljön törökülésbe, és tudatosan szabályozza légzését. Mélyeket szívjon a levegőből (nyissa ki az ablakot), és lassan engedje ki. Utána végezzen egy-két lendületes karkörzést, menjen ki ba futni vagy gimnasztikázzon a szobában. A mozgás következtében teste elkezdi termelni az endorfin nevű hormont, ami a boldogságért és a jó hangulatért felel. Ha már nem egyenletesen veszi a levegőt és kissé megizzadt, itt az ideje a szépségápolásnak. Változtassa fürdőszobáját a szépség templomává: állítson be egy karosszéket, vigye be a rádiót, díszítse fel virágokkal, kendőkkel és illatgyertyákkal. Akár egy kis paradicsomkert a teremtés kezdetén! Tegyen a mosdókagylóba nagy kavicsokat, más lesz így a víz csobogása, mintha a természetben, forrás mellett ülne - minden kézmosásnál élvezheti ezt a hangulatot. Időnként mossa le, tisztítsa meg a köveit, ez a foglalatosság is külön élmény! Csigákat, kagylókat rakhat a kád szélére, a párkányra, mindennap rendezgetheti. Egy nagyméretű csigából pedig fürdés közben vizet csepegtet a testére, így varázsolhat egy kis trópusi nyarat az otthonába!

10.30 óra

Árkos és zacskós szemek ellen rózsaszirmokat ajánlunk. Töltsön meg egy vászonzacskót a szirmokkal, merítse forró vízbe, majd helyezze a szemére. Közben folyasson vizet a kádba, hintsen bele gyógynövényeket (kamillát, mentát), és fürdés közben gőzölje fel bőrét, tágítsa ki pórusait. (Egy törölközőt terítsen a fejére, és lélegezzen mélyeket. Arcbőrét maszkokkal frissítse, a szemkörnyéket hagyja ki. Miután lehúzta a maszkot, masszírozza át a bőrét, hogy ezzel is serkentse a vérkeringést. Utána hidratáló pakolást (például algás hidratálómaszk vagy mandulaolajos bőrpuhító krémes pakolás) ajándékozzon bőrének. Végül egy könnyű, nem zsíros nappali krémmel fejezze be az arcápolást.

11.00 óra

Most jön a fájdalmasabb szőrtelenítés. Az epilálással viszont a nem kívánatos szőrszál gyökerestől, hosszú időre eltávolítható. Borotvával (nedvesen vizesen) ugyan fájdalmatlan, körülbelül 2 naponta meg kell ismételni. Mindegy, milyen módszert választ, ha egyfajta rituálévá teszi, akkor nem "fájdalmas kényszer", hanem akár jó móka is lehet. Ha végzett, testradírral távolítsa el az elhalt hámsejteket. Ha a kádfürdőt nem kedveli, akkor zuhanyozzon dörzsgolyócskákkal ellátott tusfürdővel, testét pedig luffaszivaccsal dörzsölje át. A lemosáskor egy fürdőkefe körkörös mozdulataival melleit is feszesítse. Óvatosan végeze, majd hideg vizes zuhannyal fokozza vérkeringését.

11.30 óra

A hajat a sós és a klóros víz, a napfény, a szennyezett levegő mind-mind károsítja, szárítja, töredezetté teszi. Válasszon ki egy olyan hajápoló családot, amelyben megtalálja a sampont, a balzsamot, a heti ápolópakolást vagy kúrát, és az esetleges fixálószereket is. Ügyeljen arra, hogy természetes hatóanyagok pótolják az elvesztett ásványi anyagokat. Hajmosás előtt alaposan fésülje, kefélje ki tincseit, akkor is, ha keféje százfelé szálazza haját. Tiszta vízzel alaposan mossa át hajkoronáját, majd masszírozzon sampont a fejbőrére. A hajnövekedésre a fejbőr masszírozása jótékony hatással bír. Minél kevesebb sampont használ, anál inkább megmarad a haj természetes védőrétege. Viszont hagyja hosszan hatni. Ha ápolópakolást (citromos, tojássárgás, olívaolajas, sörös) tesz fejére, tegyen rá alufóliasapkát, hogy a felmele-gedés által jobban felszívódhassanak a hatóanyagok. A nedves hajat egy ritkább fogú fésűvel érdemes kifésülni. Ha kimosta a szereket, és megteheti, hogy hagyja a levegőn megszáradni, válassza ezt a megoldást, vagy főnözze frizuráját. (Így nem lesz túl meleg a hajszárító hőmérséklete.)

12.00 óra

Könnyű, erősítő ebéd. Mondjuk süssön halat fóliában vagy kevés zsiradékon, sok-sok dinsztelt zöldséggel vagy salátával. De ha jó az idő, piknikelhet is, megfelelő öltözetben rendkívül egészséges a szabad levegőn eltöltött idő, csak hasznunkra válik, és az étel is jobban esik. Rakjon vázába virágot, színes kendőt terítsen az asztalra, egy üveg természetes gyümölcslé és minőségi ásványvíz. Fontos, hogy a színek felvidítsák, és ön csak az evésre figyeljen. Hagyjon időt a rágásra, élvezze az ízeket!

13.00 óra

Lazítás testnek és léleknek. Menjen el teljes testmasszázsra! Kioldja a görcsöt izmaiból, új erőt ad testrészeinek, megnyugtatja idegeit. Ha önmagát masszírozza, olajozza be tenyereit, gyengéden nyomogassa testtájait. A feszült részeken (nyak, váll) akár ököllel is "szétnyomhatja" a fáradtságot. Nagyon kellemesek az aromás olajok, amelyek víz- és alkoholmentesek. Ha nem önmagát masszírozza, kérjen kezeire nyugtatópakolást (a manikűrösöknél bevált módszer a paraffinos pakolás). Ha ön készíti el, akkor kézápoló krémbe keverjen gyógynövényeket (ismét ajánlhatjuk a kamillát és a mentát, de csepegtethet bele az illóolajból is), és miután felvitte kezeire, húzzon rá gumi- vagy fóliakesztyűt. Végül feküdjön az ágyra egy félórácska pihenőre, és aludjon egy kicsit. De ne túl sokáig, mert a nap további részén kábult lesz.

14.00 óra

Nem elég az ujjbegyünkig ápoltnak lenni, most jön a fogunk és a lábunk. Egy lavórba készítsünk lábfürdőt különböző fürdősókból. Utána habszivaccsal dörzsöljük le a bőrkeményedéseket, lábkörmeinket vágjuk le és reszeljük simára. Körömágybőr-eltávolító folyadékkal óvatosan kezelje a körömágyat, majd krémezze be lábfejét. A lábkörmeire egyébként mandulaolajos, meleg vizes fürdőt is ajánlunk, utána természetesen ki is lehet lakkozni a szépen manikűrözött ujjakat. Közben igyon sok ásványvizet és mosson fogat. Először használjon fogselymet, távolítsa el fogai közül az ételmaradékokat. Majd hagyományos fogkefével is mossa meg. Körkörös mozdulatokkal, kevés fogkrémmel végezze a tisztogatást. (A fogkrémnek a habja ugyanis sokkal hasznosabb, mint a töménytelen krém maga). Végül gargalizáljon cserszömörcés öblögetővel vagy egyéb szájvízzel.

15.00 óra A délutáni tea alatt elgondolkodhat önmagáról. Elégedett az életével? Van olyan vágya, amit meg szeretne valósítani? Kigondolta már, hova megy jövőre nyaralni? Esetleg jöhetne még egy téli túra, síelés a baráti társasággal? A meleg tea után sétáljon a friss levegőn (hóesésben vagy esőben). Meditáljon vagy jógázzon.

17.00 óra

Most jön a nap színes oldala, itt a sminkelés ideje. Tegyen mindent a keze ügyébe, a tükröt jól világítsa meg, és ülve végezze a műveleteket, úgy biztosabb kézzel dolgozhat. Ecsetek, kozmetikai kendő, vattakorongok. Az alapozó színe passzoljon bőrszínéhez, a púder is ápol. (Magába szívja az izzadtságot). A rúzs védheti kiszáradt ajkait a hideg széltől. (Használjon kontúrceruzát, hogy ne fusson túl a széleken). A profik egyébként az ecsetes megoldást javasolják. Hintsen magára parfümöt, érezze jól magát kedvenc illatának felhőjében! (Esetleg készítsen pot purrit különböző szárított virágok szirmaiból, fahéjrudacskából, mentalevelekből - amivel egész lakását illatosan tarthatja, időnként frissítse fel pár csepp illóolajjal.) Ha nem szokta magát sminkelni, akkor lakása díszítésével töltse ezt az órácskát. Cseréljen párna- és székhuzatokat, tegyen fel világosabb színű sötétítőfüggönyt. (Tudja-e, hogy testünk és otthonunk energiaközpontjait tudatosan fejleszthetjük? A színek és az illatok, a formák és a különböző anyagok - fa, fém, textil stb. -, magunk és lakhelyünk tudatos rendezése mindehhez hozzásegítenek.)

18.00 óra

Egy kis vacsora: friss péksüteménnyel, zsírszegény sajttal, zöldségekkel. Tegyen fel ismét zenét, gyújtson gyertyát. Beszéljen meg randevút estére, és készüljön fel a találkára. Vagy nem erre készült egész nap? Talán tehetne néhány tánclépést is, a különböző stílusú és ritmusú zenék segíteni fognak! Ha mégis inkább felpolcolt lábbal régi fotóalbumok rosszul sikerült képeivel szeretné tölteni az időt, tegye azt. (Egy kevésbé idegborzoló krimi, egy jó könyv vagy egy kis kapcsolatápoló levélírás - nos, ezek sem megvetendők.)

23.00 óra

Mielőtt ágyba bújna, ne felejtse el eltávolítani a sminket! Utána éjszakai krém és egy rövid - 15 perces - fürdő (optimálisan 34-36 fokos) előkészíti a nyugodt alvást. Szép álmokat!

- V -

INFO

• Ajánlott irodalom: - Orrunknál fogva... ideál, 2000/X. szám, 34. oldal - Jami Lin: Feng Shui illatok • Aromamasszázs, stresszoldás a MELISSA NATURMEDICINA EGÉSZSÉGKÖZPONTBAN: 310-320, 318-0286

Ideál -termeszetgyogyasz_modszerek - Életmód magazin

2000. december

Naturamed Kft.




A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InforMed szerkesztőségének álláspontjával.
szépség

2002-07-25 12:42:45

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop