Hirdetés

77 szépségtipp (2.)

Télen bőrünk a hideg miatt több ápolásra szorul. Sokan mennek síelni, kirándulni, miközben a szárító hideg és az erős napsütés még komolyabb terhet ró kültakarónkra. Az előrelátók már most kezdenek felkészülni a tavaszra, és ezért próbálják küllemüket jobb formába hozni. Ehhez is adunk tippeket.

|

Ideál - Reforméletmód magazin 2004 ;16(2):57-59   Celsus Kft. | Sütő, Gy.

31. ÓVATOS BARNULÁS

Egyre többet jár szoláriumba, hogy téli sápadtságát csökkentse? Fő a mértékletesség! A tudomány mai álláspontja szerint ugyanis a nap természetes spektrumával egyező UVA- és UVB-sugarak a legártalmasabbak a bőrre és a szervezetre. A tiszta UVA-szoláriumok rendkívül kockázatosak, ugyanis az UVA-sugarak hatására keletkező szabad gyökök gyorsítják a bőr öregedését, és bőrrákot is okozhatnak. Ezenkívül a könnyen szerzett, azonnal-barnaság már másnap elhalványodik.

Tipp: ha nem akar többet ártani, mint használni, ügyeljen a gyakoriságra: heti egyszeri szoláriumozás elegendő, hogy a bőrnek legyen ideje pihenni!

32. ISZAPKÚRA A BŐRNEK

A puha és sima bőr számára az iszap csodákat tesz (pl. Marcella Borghese hercegnő is használta).

Tipp: a zöldesbarna színű iszappakolást vigyük fel a bőrre, 3-10 perc után hideg vízzel és mosdószivaccsal mossuk le! Az iszap kellemes mellékhatása, hogy karcsúsít.

33. KARCSÚ CSÍPŐ - IRODAI TORNÁVAL

Az íróasztalnál ülve is formába hozhatja hasát, ha izometrikus gyakorlatokat végez.

Tipp: kulcsolja össze a kezét a hasa előtt, és a karját húzza hátra! Most próbálja meg a keze ellenében a hasát, amennyire csak lehet, kinyomni! Naponta többször ismételje meg a gyakorlatot!

34. GYENGÉD BŐRHÁMLASZTÁS

Száraz, pikkelyes vagy fakószürke a bőre? Frissítse fel gyengéd peelinggel. Ezt a fajta hámlasztást még a száraz bőr is elviseli.

Tipp: a gyógyhatású fürdőolajat keverje össze azonos arányban konyhasóval, és óvatos, köröző mozdulatokkal vigye fel a bőrre, majd tusolja le! Végül a bőrről a vizet ne törölje le, csak itassa fel!

35. Salaktalanító ALGA

Az alga olyan anyagcsere-fokozó hatóanyagokat tartalmaz, mely elősegíti a salakanyagok kiürülését, és stimulálja a zsírbontásban részt vevő enzimeket. Ezenkívül felgyorsítja a nehézfémek kiválasztását és a bőrt a rugalmasságát fokozó ásványokkal látja el.

Tipp : 4-6 hétig szedjen naponta 2-3 algakapszulát!

36. A SZÉPÍTŐ GŐZ

A gőzfürdő napjainkban már a szépségszalonok alapberendezéséhez tartozik. Tisztítja az arcot, és lehetővé teszi a salak- és méreganyagok kiürülését a szervezetből. A gőzfürdőzés előnye a klasszikus finn szaunával szemben az, hogy kíméletesebb, és a kellemes, enyhe gőz értékes nedvességet kölcsönöz a bőrnek.

37. Vitalitásfokozás nonival

Kimerült, fáradt, alig vonszolja magát, és mindenféle gyulladásos foltok jelennek meg a bőrén?

Tipp : tartson egy hét zöldség-gyümölcs és leveskúrát, illetve szedjen 1 hónapig Nonikapszulát! A Noni hatóanyagai kiváló regeneráló, erősítő és immunstimuláló hatásúak. Meglepve fogja tapasztalni, hogy milyen gyorsan kap újra erőre!

38. VÍZTAPOSÁS

Már az öreg Kneipp tiszteletes is tudta, hogy a vízben taposás erősíti az immunrendszert, felfrissíti a fáradt lábat, és segít az érrendszeri betegségek megelőzésében.

Tipp: töltsük meg a fürdőkádat annyira, hogy a hideg víz szintje tenyérnyivel a boka fölé érjen! Lépkedjünk a vízben ide-oda, és minden lépésnél emeljük fel a lábunkat a víz fölé! Végül a lábunkat jó alaposan töröljük meg, majd húzzunk meleg zoknit!

39. tartson salaktalanító teakúrát!

A téli étkezés, a kevesebb mozgás és a friss levegő hiánya felgyorsítja a salakanyagok felhalmozódását a szövetekben.

Tipp: a következő 4-6 hétben tartson gyógytea-ivókúrát: igyon olyan kombinált teákat, melyek nemcsak a veseműködést serkentik, hanem a szövetekből történő salakanyagok felszabadulását és a máj méregtelenítését is! Ilyen például a Notoxtea .

40. ERŐSÍTŐ MÉZKÚRA

A hideg szél és a száraz szobalevegő nemcsak a bőrnek, de a hajnak is komoly megterhelés. Természetes vitalizáló módszer a fáradt, igénybe vett hajra a mézes-ecetes hajmosás.

Tipp : keverjünk össze egy teáskanál mézet fél teáskanál ecettel és fél liter meleg vízzel! Hajmosás után erősítőként vigyük fel!

41. GYORS FRISSÍTŐ TRÜKKÖK

A reggel megmosott haj délre szétesik.

Tipp: újra laza lesz, ha a fejbőrön kevés hajvizet eloszlat, és a hajat minden oldalról átfőnözi.

42. SZŐKÍTŐ KAMILLAKÚRA

A kamillás hajöblítés csillogóvá teszi a télen besötétedett, természetes szőke hajat.

Tipp: 3 maréknyi szárított kamillavirágra öntsünk forrásban lévő vizet! Egy óra múlva teaszűrőn keresztül szűrjük le, és adjuk hozzá egy fél citrom levét - ez fokozza a hatást.

43. OLAJ A FÁRADT BŐRRE

A kiszáradt, viszkető fejbőrt az illóolajokból álló keverék megnyugtatja.

Tipp: csepegtessünk pár csepp kamillaaromával dúsított jojobaolajat választékonként a hajra, masszírozzuk be, és hagyjuk, hogy az éjszaka folyamán hasson! Reggel hígított samponnal mossunk hajat!

44. TAKARÉKOS HAJÁPOLÁS

A túlzásba vitt ápolás ártalmas lehet. Hajmosáskor és -öblítéskor csökkentse a sampon és az öblítő mennyiségét.

Tipp: hajlakkok felvitelénél a flakont ajánlatos legalább 10 cm távolságra tartani a hajtól.

45. LÁGY ító HAJVITAMIN

A haj különösen kedveli a diót, a korpakenyeret, a szójababot, a sajtot és a halat, mert mindegyik B 5 -provitamint tartalmaz, amely táplálja a hajhagymákat. Ugyanezek a hatóanyagok bizonyos samponfajtákban is megtalálhatók.

Tipp: egyen meg egy-két maroknyi diót, mogyorót, csak teljes kiőrlésű kenyeret fogyasszon, és hetente legalább 1-szer fogyasszon halat!

46. FRISS GYÜMÖLCS A HAJNAK

A friss gyümölcs télen is ideális hajápolás céljából, mert sok vitaminnal nedvességgel látja el azt, és fényt kölcsönöz neki anélkül, hogy zsírosítaná.

Tipp: tartson hetente egy zöldség- és gyümölcsnapot!

47. Grépfrútot a korpás fejbőrre

A korpásodó haj kezelésére sokféle készítmény létezik. Ha egyik sem vált be, próbálja ki a grépfrútmagkivonatot hajöblítéshez!

Tipp: csepegtessen 30-40 csepp grépfrútmagkivonatot 1 liter kamillateába, és hajmosás után ezzel öblítse le a haját!

48. A VIASZ MEGZABOLÁZZA A RÖPKÖDŐ HAJSZÁLAKAT

A szintetikus pulóverek, a hideg levegő, a nedvességhiány röpködővé teszi a hajszálakat.

Tipp: egy darabka hajviaszt oszlassunk el a tenyerünkön, majd gyengéden simítsuk el a haj felületén! A haj lesimul, és könnyen fésülhető lesz.

49. TERMÉSZETES ÁPOLÁS NYÍRFALEVÉLLEL

A makacs haj puha és csillogó lesz, ha nyírfalevélből készült oldattal öblítjük le.

Tipp: forrásban lévő vizet öntsünk egy evőkanál nyírfalevélre, és 15 perc múlva szűrjük le! Szőkék, vigyázat: az oldat besötétítheti a hajat!

50. GYÓGYNÖVÉNYKÚRA A RAGYOGÁSÉRT

A száraz haj selymes lesz, ha kakukkfüvet használunk.

Tipp: 2 maréknyi friss vagy 1 evőkanál szárított levélből készítsünk főzetet, majd 10 perc múlva vegyünk ki az oldatból 1 evőkanálnyit, és keverjük össze tojásfehérjével! A keveréket masszírozzuk be a hajba, és 15 perc múlva öblítsük le!

51. Napfényre vágyik?

Hiányzik a nyaralás és a nyári meleg?

Tipp : szőkíttesse ki a haját, hogy úgy tűnjön, mintha már a napfény szívta volna ki a színét!

52. Fogyni szeretne pocakról és csípőről?

Ha a hasáról, a csípőjéről és a combjáról nehezen tud fogyni, legjobb, ha kipróbálja a vákuumban biciklizést. A zsírégető tréning során felgyorsul a vér- és nyirokkeringés, könnyebben felnyílnak a zsírsejtek, és hatékonyabb a helyi zsírbontás.

53. LAZASÁG EGY PILLANAT ALATT

A megviselt, dauerolt hullámok felélénkülnek, ha frissítő spray-vel bepermetezzük, formába igazítjuk őket, és hagyjuk, hogy a levegőn megszáradjanak.

54 . Petyhüdtek vagy görcsölnek az izmai?

Ha erőtlenek, merevebbek az izmai, esetleg gyakrabban görcsölnek is, szedjen magnéziumot 1-2 hónapig! A hatást gyengéd lazító- és nyújtómasszázzsal is fokozhatja.

55. SAVAS MASZKOK megviselt hajra

Gyümölcssavat a hajnak! A hajmaszkok egy szempillantás alatt visszaállítják a haj eredeti állapotát, és illatossá teszik.

56. SZUPERKÜLSŐ SZÍNEZŐSAMPONNAL

Ha a haj erőtlen és fakó, segíthet rajta egy kis természetes szín. Használjon színezősampont!

57. FRISSESSÉG CSÍRÁKKAL

A csírákat legjobb nyersen enni, pl. paradicsomsaláta adalékaként. A hagymák mustárolajat tartalmaznak, amely mint a növényi antibiotikum, védelmet nyújt a betegségek ellen.

58. GYÓGYNÖVÉNY A JÓKEDÉLYÉRT

A tavaszi fáradékonyság és levertség kivédésére használjunk gyógyfüveket!

Tipp: próbálja ki az orbáncfű, a citromfű és a ginszeng hatását!

Fontos : orbáncfű szedésekor kis időre kerüljük a szoláriumot, mert egyes növények fokozzák a bőr fényérzékenységét!

59. CELLULITISZ ELLEN

A cellulitisz tüneteként víz halmozódik fel a szövetekben. A folyamat a talp megfelelő zónáinak masszírozása révén kedvezően befolyásolható.

Tipp : Próbálja ki a szokásos kezelések mellett a reflexológiát is! A talp közepe különösen érintett. Innen a külső rész felé irányulva egy ponton gyakoroljunk enyhe nyomást! Ráadásként vákuummasszázs is ajánlott.

60. STRESSZCSÖKKENTŐ TEA

Erősíti az idegeket, és nem fáraszt.

A stressz elleni tea összetevői: 10 g komló, 10 g macskagyökér, 30 g borsmenta. Csészénként 1 teáskanál keveréket öntsünk le forrásban lévő vízzel, és 10 percig hagyjuk állni! Napi 3 csésze tea elfogyasztása ideális.

S. Gyöngyi

2004-01-27 18:51:15

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop