Hirdetés

Gyógynövények nőknek

A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális növény, amely a nők életét természetes úton könnyíti meg.

nőiesség, gyógynövény, menopauza, menzesz, menstruáció, menstruáció előtti napok |

InforMed Hírek14   InforMed


Menstruációs panaszok

Sok nő szenved a menstruáció előtti napokban kellemetlen panaszoktól, melyet premenstruációs szindrómának neveznek. Ilyen tüneteken (pl. mellfeszülés, migrén, bőrproblémák, alhasi fájdalom, hangulatingadozás, idegesség, alvászavar) segít a ligetszépe olaj, melyet a ciklus második felétől kell szedni. Jelentősen csökkenti a premenstruációs panaszokat.

A ligetszépe olaj gazdag esszenciális zsírsavakban, és magas értékű gamma-linolsavat tartalmaz. Ezek az anyagok befolyásolják a havi ciklust, és csökkentik a fájdalmat.

A zsálya ideális kiegészítője a ligetszépe olajnak. Növényi ösztrogént tartalmaz, gyulladásgátló hatása van, csökkenti a vérpangást és a verejtékképződést, melyek gyakran fellépnek a menopauza alatt.

A méhpempő fokozza a természetes ösztrogéntermelést, és segíti a menzesz normális ritmusát helyreállítani; a benne található vitaminok csökkentik a fáradékonyságot és a levertséget. A krizantém kivonat tartalmú készítmények a menstruációhoz csatlakozó migrén megelőzésében hatásosak.

Menopauza és csontritkulás

A változás éveiben hormonális változások következtében gyakran hőhullám, alvászavar, gyengeségérzet, ingerültség, szédülés, csontritkulás vagy depresszió lép fel. Az érintett nők már egészen könnyű fizikai megterhelésre fáradtak, kimerültek. A lucerna növényi ösztrogént tartalmaz, melynek hormonális hatása erősíti a menopauzás panaszok kezelését.

Ezenkívül a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok (vas, foszfor, cink, réz, szelén, szilícium) miatt kiváló szer hiányjelenségek (töredező körmök, törékeny hajvégek) esetén. Ne feledkezzünk meg a kalcium és az egyéb ásványi anyagok pótlásáról sem!

A bőr öregedése

A borágó olaj kiváló a ráncképződés és bőr öregedésének megelőzésére. A benne levő többszörösen telítetlen zsírsavak (gamma-linolin, linolsav) által fontos tápanyagai a bőrnek, simává és ellenállóvá teszik azt.

Vénás panaszok

A fáradt lábakra is van a természetnek megoldása: a vadgesztenye, a szőlő és a varázsdió azok a növények, melyek már régóta hagyományosan ismertek a visszeres panaszok enyhítésére, illetve megelőzésére. A gyári készítmények ezeket a növényi kivonatokat tartalmazzák. Kapszula és gél formában is kaphatók, külsőleg és belsőleg is használhatók.

nőiesség, gyógynövény, menopauza, menzesz, menstruáció, menstruáció előtti napok

2002-07-25 14:53:00

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop