Hirdetés

Számos panasz, állapotfelmérés?

Három éve (3) magas a vérsejtsüllyedésem, (70-80), több gócvizsgálaton vettem már részt, nem találtak semmi komolyat, azon kívül, hogy vérszegény vagyok, kevés a vasam, 5, 9, a koleszterinem. 3 éve érszűkület miatt stent beültetést végeztek. Azóta Plavix vérhígítót szedek, sok más magas vérnyomás elleni gyógyszerrel együtt.
Az epetájék már hosszú évek óta fájdalmas, puffadás, székrekedés kíséretében. Sok a gyomorsavam, savlekötőt szedek évek óta. Már minden lehetséges természetgyógyászati lehetőséget kipróbáltam, eredménytelenül. A hasi ultrahangos leletek, mind negatívak. Kérdésem, mit tehetnék még, állandóan fáradt vagyok, szédülők, rossz a közérzetem, a napi munka már szinte elviselhetetlenné vált. 56 éves vagyok, egy könyvtárban gazdasági vezető. Várom válaszukat.
Kérdésem még a Debrecenben működő diagnosztikai vizsgálatra, mely állítólag az egész test állapotáról nagyon pontos állapotfelmérést tud adni, hogyan lehetne jelentkezni, volna-e rá esélyem? Válaszukat várom és köszönöm!

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Minden mindennel összefügg a szervezetben. Minden valószínűség szerint, ha eddigi vizsgálatai semmi más, magas süllyedést okozó betegséget nem találtak, magas süllyedése, fáradékonysága a vérszegénységgel függhet össze. Mind az életmentő stent, mind a Plavix, mind esetleg egyéb szedett, de nem említett gyógyszerei mellékhatásként ennek előidézői lehetnek. Mivel viszont ezekre szükség van, a vérszegénységet kell kezelni, akár vénás vas adásával, mivel a savlekötők talán ezt is hatástalanítják, ha szájon át szedi.
A pozitron emissziós tomográfia (PET) szükség esetén végzett képalkotó vizsgálat, bizonyos betegségekben a kezelőorvos a diagnózis megállapításához igénybe veheti, de nem arra való, amire maga gondol,
Az állapotfelmérés kifejezést pedig felejtse el, nem egy orvosi fogalom, fitness centrumok körébe tartozik.

2005-05-10 16:59:46

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop