Ne füstölögjön

A dohányzás károsítja az egészséget, jelentősen növeli a daganatok kialakulási kockázatát - ezt mindenki jól tudja. A legtöbben mégis nehezen veszik rá magukat, hogy elhagyják a bajt hozó "bűzrudacskát". Vannak, akik többször megpróbálták már, de mindhiába, mert már az első napon vagy héten elbuktak. Különösen az ő figyelmükbe ajánljuk a hazánkban is újdonságnak számító eljárást, az elektromeridián-módszert (EM).

dohányzás, elekrtomeridián, dohányzás, elekrtomeridián | Ideál - Reforméletmód magazin 2004 ;16(2):22-22   Celsus Kft. | Sütő, Gy.
Egyesek olyan vasakarattal rendelkeznek, hogy elég egyszer elhatározniuk, "mától nem dohányzom tovább", és ez valóban teljesül is. Ám a legtöbben rettenetesen szenvednek a nikotinéhségtől és a megvonás miatti feszültségtől.

Az elektromeridián-módszer az első olyan eljárás, amely néha akár egyetlen, mindössze húszperces kezeléssel és az akaraterő komolyabb igénybevétele nélkül szoktat le a dohányzásról. A leszokás nem okoz nehézséget, nem jár semmilyen kellemetlenséggel, és nincs megvonási tünet sem. Az elektromeridián-módszer nemzetközi szabadalom, mely egy speciális készülék segítségével segít megszabadulni a káros szenvedélytől.

Az olvasók bizonyára ismerik a "reflexológia" technikáját, amelynek célja a szervezet energia-egyensúlyának helyreállítása a reflexzónákon átfutó szervek működését szabályozó meridiánokon keresztül. Az EM-módszer során kibocsátott inger a reflexzónákon keresztül közvetlenül az idegközpontokba jut, és ott az endorfin (boldogsághormon = a test morfiumanyaga) termelődését serkenti. Ebből adódóan a páciens fájdalomérzete, belső feszültsége a beavatkozás után lecsökken, így a megvonás lényegesen kevesebb nehézséget okoz a páciens számára.

A pszichoterápiából ismert, hogy a galvánáramnak és/vagy az alacsony intenzitású gyengeáramnak igen erős fájdalomcsillapító és nyugtató hatása van.

A módszer tehát speciális reflexpontokon keresztül olyan idegközpontokat aktivál, melyek csökkentik a nikotinéhséget, oldják a cigarettázás utáni vágyat, és a feszültséget csillapítják . A kúra segíti az érintett szerven képződött nikotin- és koromréteg feloldását is, majd serkenti a természetes testváladékkal együtt történő kiürülést. Így a szervezet a kezelés során könnyebben megszabadul a felhalmozott méreganyagok jó részétől. Ezért az EM más módszerekkel és rendszerekkel összehasonlítva hatásosabb a dohányzás megszüntetésében, mert nemcsak a vágyat oltja ki, hanem a szervezetet is méregteleníti.

Hogyan történik a dohányzásról való leszoktatás az EM-eljárással?

A hatékony kezelés többlépcsős folyamatból áll:

A dohányzó szilárdan elhatározza, hogy leszokik szenvedélyéről . Ez a pont minden terápiánál a siker alapfeltétele. Enélkül a világ egyetlen kezelését sem koronázhatja siker.

ELEKTROMERIDIÁN KOBRA kezelőgéppel történő kezelés: a kezelés során elektromos gyengeáramot vezetnek egyes pontokra, amely apró tűszúrásokhoz hasonló érzést eredményez. Az elektromeridián-módszer során kibocsátott mikrostimulus közvetlenül az idegközpontba kerül és ott fokozott endorfintermelést indít be. Az elektromos gyengeáram-impulzusokat egy kezelőceruzán át (nem tű) juttatják a szervezetbe. A kezelés során összesen 40 akupunktúrás pontot stimulálnak, amelyek közül 37 a fülön, 3 az orrban található. Az eljárás fájdalommentes, kevés ideig tart (alkalmanként kb. 20 perc), nincsenek mellékhatásai, és intenzitása személyenként változik. A kezelés eredményessége szempontjából az akaraterő egyáltalán nem játszik szerepet, elegendő csupán a dohányzás abbahagyásának elhatározása.

Általános salaktalanítás: befejezésképpen következik a 14 napos méregtelenítő kúra, amely során a méreg és a korom a kezelés után sokkal gyorsabban távozik.

Milyen eredmény várható?

A kezelés után elmúlik a dohányzás utáni csillapíthatatlan vágy, sőt már a cigaretta szájba vételekor is enyhe rosszullét, fejfájás, hányinger jelentkezik, éppúgy, mint annál, aki életében először gyújt rá.

A világszerte elterjedt hálózat, az ANTISMOKING CENTER kutatásai és kísérletei, amelyek az utóbbi több mint tíz évben zajlottak, kiváló eredményekről számolnak be. Ez idő alatt nem csak a kezelések száma, hanem a megoldott problémák gyakorisága is nőtt, egyszóval: sikerült rávenni a dohányosokat a dohányzás abbahagyására. A jó eredményeket statisztikák is alátámasztják:

  • 98%-nál történetek kedvező kimenetelű beavatkozások
  • 70%-nál már egy kezelési ciklus is segített
  • 28%-nál szükség volt több sorozat megismétlésére
  • 2% nem hagyott fel a dohányzással, a naponta elszívott cigarettamennyiség azonban jelentősen csökkent. Náluk a siker elmaradásának oka az volt, hogy a páciens nem akart valóban lemondani a dohányzásról.

A dohányzás nem betegség, mégis számos baj kialakulásáért felelős, a folyományaként kialakult problémák pedig legtöbbször már gyógyíthatatlanok, és a maradandó károsodások nagymértékben rontják az életminőséget. Ezért hagyjon fel még idejében a dohányzással! Ha egyedül nem megy, próbálja ki a ma már hazánkban is hozzáférhető elektromeridián-módszert!

- S -

| dohányzás, elekrtomeridián
2004-01-27 18:45:19


Menjen biciklivel dolgozni!

A napi kerékpározás jelentősen csökkentheti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját - állítják a Glasgow-i Egyetem kutatói a British Medical Jou...


Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett - közölte a kezelé...


A gyermek hiperaktivitása és a mobil

Nagyobb eséllyel váltak hiperaktívvá azok a gyerekek, akiknek édesanyja sokat mobiltelefonált terhesen, mint akiknek keveset - állítja egy tanulmány, melyet az Environment...


Enyhítette Geréb Ágnes büntetését a Fővárosi Törvényszék

Enyhítette Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését a Fővárosi Törvényszék csütörtökön perújítási eljárásban. A kétéves fogházbüntetést első fokon ...


A természet csodái: vitaminok

A gyümölcsök és a zöldségfélék értékes vitaminraktárak, ha megfelelően tároljuk és kíméletesen készítjük el az ételt. Vitaminok nélkül sejtjeink kiszáradnán...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^