Legutóbbi cikkek

Szeszélyes férfiak - Klimaxolnak a férfiak is?

A férfiak sem vonhatják ki magukat hormonjaik hatása alól - vélik egyes szexológusok. Az andrológusok ezzel ellentétes véleményen vannak. Vajon mi az igazság?


Férfi klimax

Kötetnyi irodalom tárgyalja a női menopuza biológiai-élettani vonatkozásait, reménykeltő terápiás lehetőségeit és ezek eredményeit. Jóval kevesebb szó esik a férfi klimaxról, pedig sokakat érint.


A férfi meddőség nem közismert okai

Az egész világon problémát okoz a férfiak meddősége, illetve a megtermékenyítő képesség csökkenése. Sajnos, sok helyen leselkednek áldozataikra a hímivarsejtet károsító vegyi anyagok.


Gyógynövényi potencianövelők - Tényleg hatnak?

A szexuális teljesítmény és potenciafokozás mindig is fontos témakör volt az emberek számára. Az évszázadok során sokféle megoldást keresve és alkalmazva próbálták növelni szexuális potenciájukat. Az egyik ilyen megoldás a gyógynövényi potencianövelő tabletták, melyekre a piacon számos különböző márkanév alatt lehet rábukkanni.


Tudnivalók a férfi-klimaxról

A férfiak korfüggő hormonális változása – a néha férfi-klimaxnak is nevezett jelenség - másképpen zajlik le, mint a nőknél. Az alábbiakban összefoglaljuk a tüneteket és a kezelés lehetőségeit.


A merevedési zavarok okairól (3.)

A merevedési zavarok többsége (7090 százaléka) valamilyen szervi elváltozással, gyógykezeléssel, illetve életviteli tényezőkkel függ össze. A panaszok hátterében fellelhető esetleges okok közül a korábiakban már szó volt a vascularis (érrendszeri), a neurológiai (idegrendszeri), az endokrin (hormonális) és az urológiai szervi elváltozásokra visszavezethető tényezőkről. Most a további, merevedési zavart okozó eltérésekről lesz szó.


A merevedési zavarok okairól (2.)

Az előzőekben már szó volt a merevedési zavarok háttereként szereplő szervi okok közül a keringési, érrendszeri (vascularis), valamint a idegrendszeri (neurológiai) okokról.


A merevedési zavarok pszichés okai

Régebben úgy hitték, hogy pszichés, lelki okokra vezethető vissza a panaszok jelentős része.


A potenciazavar a jéghegy csúcsa

A The Lancet című orvosi szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerzői szerint fontos, hogy az orvos a betegét kérdezze ki szexuális problémáiról is, így ugyanis már a korai stádiumban kezelhetnek olyan betegségeket, mint például a szívelégtelenség vagy a depresszió.


Sapka a mellékherére

A Viagra nevű potencianövelő szernek köszönhetően a férfiak jelentékeny részénél ugrásszerűen javult a szexuális teljesítmény - a korábbi merevedésképtelenség helyett akár egy órán át is helytállnak -, önmagában ez a szer azonban nem elegendő a sikeres nemzéshez. A teremtés koronái közül ugyanis nagyon sokan más okból alkalmatlanok a nemzésre. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a meddő házaspárok negyven százalékában a férfi miatt nem születik utód.


1 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop