A fogamzásgátló tabletta leggyakoribb mellékhatásai

A hormonális alapú fogamzásgátlók mellékhatásai az enyhétől a súlyosig terjedhetnek, néha más megoldást kell keresni. Természetesen csak akkor tudjuk meg, hogy valami hogyan hat, ha már kipróbáltuk. A leggyakoribb gondokra az alábbiakban kínálunk megoldást:

fogamzásgátló, mellékhatás, gyógyszer | InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.
Fejfájás, szédülés, mell érzékenysége

Legyünk türelmesek, egy idő után elmúlik. Ha mégsem, váltsunk egy másik gyógyszerre.

Émelygés

Néhány hónap elmúltával valószínűleg megszűnik ez a probléma is, ha nem, étkezés közben vegyük be a tablettát. Ha gyűrűt vagy tapaszt használunk, váltásra lehet szükség.

Vérzés

Ez a legbosszantóbb mellékhatás, mert kiszámíthatatlan, bármikor bekövetkezhet. Próbálkozzunk azzal, hogy minden nap pontosan ugyanabban az időben vegyük be a tablettát. Ez a panasz általában az injekció, a minitabletta és az implantátum esetében fordul elő, cserébe viszont a rendes vérzés enyhébb lefolyású. Az orvos olykor gyulladásgátló ibuprofent ajánlhat, esetenként egy kis ösztrogénpótlást.

Csökkent libidó

Próbálkozzunk másik tablettával, a több tesztoszteronhoz hasonló összetevőt tartalmazó tabletta segíthet. Ha mégsem, más fogamzásgátló módszerre kell áttérni.

Hangulatingadozások

Ha valóban a fogamzásgátlótól vannak, és nem egyéb okból, keressünk nem hormonális megoldást. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy ha egy nő depressziós az egyik tablettától, a másik tablettára való váltás sem segít, de lehet mellé antidepresszánst szedni.

| fogamzásgátló, mellékhatás, gyógyszer
2013-01-03 09:47:55
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop