Miért hagyják ott sokan a Facebookot?

Az amerikaiaknak közel háromnegyede fent van a Facebookon, kilépni tehát felér egy virtuális öngyilkossággal, állítják sokan. Mégis, egyre többen hagyják ott a közösségi oldalt.

| InforMed Hírek19   InforMed

Több kutatás is folyt már ebben a témában, legutóbb a bécsi egyetem társadalomtudósai vizsgálódtak. A kilépés elsősorban a férfiakra volt jellemző, az oldalt elhagyók 72 százaléka férfi. A kilépők általában idősebbek, mint a maradók, átlagéletkoruk 31 év. A maradók 71 százaléka nő, átlagosan 24 éves.

Az oldalt elhagyók közel fele mondta, hogy a személyi adatainak védelme vezérelte. Sokan nem akarták, hogy adataik hirdetőkhöz kerüljenek, és attól is tartottak, hogy ismeretlenek tudomást szereznek az adataikról. A közelmúltban lezajlott és még mindig tartó megfigyelési és kiszivárogtatási botrányok miatt is egyre többen aggódnak a magánszférájuk közzététele miatt.

Az oldalt elhagyók további 14 százaléka a dizájnnal elégedetlen, valamint sajnálja az idejét, 13 százalék felületesnek tartja az ottani barátságokat.

Pszichológusok szerint a Facebookon áramló boldog párok és aranyos gügyögő csöppségek fotói sokaknál rontják az énképet, az önbecsülést, noha azt is mindenki tudja, hogy a kevésbé csodálatos pillanatokat nemigen osztják meg az emberek.

Az oldalról kilépők 6 százaléka azért szünteti be ezt a tevékenységet, mert fél, hogy szenvedélybetegséggé válik nála az oldal használata.

Kapcsolódó rovatok:
Lelki egészség, önismeret, stressz
Pihenés, relaxáció
Kommunikáció, siker
Partnerkapcsolat, szex| közösségi oldalak, Facebook, internet
2021-10-05 11:36:12
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop