Szorongás ellen fogyasszunk keserű csokoládét

Igaz, hogy az alábbi vizsgálatot az egyik csokoládégyártó készítette, eredménye mégis érdekes: a több mint 60 százalék kakaót tartalmazó keserű csokoládé enyhíti a szorongásos tüneteket.

szorongás, stressz, csokoládé | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
A dr. Sunil Kochhar vezette svájci kutatócsoport 30 egészséges fiatalt, 11 férfit és 19 nőt vont be a vizsgálatba. Megmérték szorongási szintjüket, megállapították, hogy a vizsgálati alanyok közül 13 sorolható az „erősen szorongó”, míg 17 a „kevéssé szorongó” típusba. Az önkéntesektől vér- és vizeletmintát vettek a vizsgálat elején, majd két héten át naponta kaptak 40 gramm 74 százalék kakaót tartalmazó keserű csokoládét.

A két hét elteltével ismét elvégezték a laborvizsgálatot, és megállapították, hogy az erősen szorongóknál a csokoládé fogyasztása csökkentette a stresszhormon szintjét. Az eredmények nem vonatkoztak az eredetileg is kevésbé szorongókra.

A kutatók szerint márkától függetlenül bármelyik keserű csokoládé hasonlóképpen hat, feltéve, ha kakaótartalma magasabb 60 százaléknál. Arra azonban vigyázni kell, teszik hozzá, hogy a csokoládé fogyasztása hosszú távon növelheti a vércukorszintet és többletkalóriát jelent.

Health.com
| szorongás, stressz, csokoládé
2009-11-26 12:30:49
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop