A leggyakoribb öröklődő betegségek

A gyermek nem csak a haja vagy a szeme színét, álla formáját örökli a szüleitől, hanem sajnos egyes betegségeket is. Sok krónikus betegség is jelen van egy-egy családban, ami természetesen nem jelenti azt, hogy a gyereknél jelentkezni is fog.

A stressz hat különös jele

A stressz számtalan formában jelenhet meg, vannak köztük egészen szokatlanok is. Figyeljünk oda minden hirtelen bekövetkezett testi változásra!

A stroke kezelése

A szélütés lehetőségére utaló tünetek azonnali orvosi beavatkozást igényelnek. A gyors beavatkozás néha csökkenti vagy meg is akadályozhatja a további károsodásokat. A szélütés sok hatását kell kezelni, főleg az első néhány órában. Először rendszerint oxigént adnak és vénakatétert helyeznek be, hogy biztosítva legyen a további folyadék- és tápanyagellátás.

Minden, amit a migrénről tudni kell

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vagy egyidejűleg látási, idegrendszeri vagy gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek

Mire jó a láz?

Ősszel és télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.

Menopauza: tények és tippek

Vajon mindenki tisztában van azzal, mi is történik ilyenkor a női szervezetben? Bár ez a korosztály az emberiség történetének legműveltebb generációja, a klimax, más néven a menopauza sok nő számára rejtély.

Hirdetés

Amit az édesítőszerekről tudni kell

2023. 11. 11

Számos betegségben, vagy a kialakulásukhoz vezető túlsúly elkerülése végett kell vagy érdemes kerülni a cukor fogyasztását. Az édes ízekről azonban szinte lehetetlen lemondani, ilyenkor az édesítőszerek használatával tehető az étrend változatosabbá. Nem árt azonban tudni egy-két dolgot róluk.

Parkinson-kór

2023. 11. 09

Az idegrendszer lassan előrehaladó degeneratív betegsége. Jellegzetességei a nyugalmi remegés (tremor), a renyhe mozgáskezdés és az izommerevség (rigiditás. A Parkinson-kór negyven év felett minden 250 emberből egyet, míg 65 év felett kb. minden 100 emberből egyet érint.

Mi kell a férfiak jó közérzetéhez?

2023. 11. 18

Íme, néhány olyan időtöltés, amelytől a férfiak megelégedettek és jó a közérzetük. A lista korántsem teljes.

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop