ÚJ

Jóindulatú prosztata- megnagyobbodás

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás a prosztata mirigyének nem rákos jellegű (benignus) daganata. A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az ötven év feletti férfiak között gyakori. Oka ismeretlen, de valószínűleg közrejátszanak a korosodással járó hormonszint-változások.


Álmatlanság

Az álmatlanság elalvási nehézséget jelent, vagy a folyamatos alvás zavarát, illetve olyan alvászavart, amely miatt az emberek felébredéskor úgy érzik, mintha nem aludtak volna eleget


Fogamzásgátló injekció

Háromhavonta egyszer medroxiprogeszteron nevű gesztagént fecskendeznek a farizomzatba vagy a felkar izomzatába. A medroxiprogeszteron kiváló hatékonyságú, de teljesen szétzilálhatja a menstruációs ciklust.


Szív-ultrahang vizsgálat

Az echokardiográfia (szív-ultrahang vizsgálat) a szívbetegségek legszélesebb körben elterjedt vizsgálati módszere, mivel nem invazív (nem behatoló), nem alkalmaz röntgensugárzást, és kitűnő képalkotást tesz lehetővé. A vizsgálat nem kellemetlen, nem fájdalmas, relatíve olcsó, és széles körben hozzáférhető.


Biztosítással a bizonytalan ellen: így működik az egészségbiztosítás

Az egészségünk egy törékeny kincs, amivel néha az egészséges életmód és odafigyelés ellenére is problémák adódnak. Az állami egészségügyben végzett vizsgálatok és beavatkozások azonban sok kellemetlenséggel járhatnak. Általában nagyon hosszú a várólista és sokszor az ellátás is rossz minőségű. A legtöbb ember jobban szeret magánegészségügyi rendelőkbe járni, azonban ezek drága szolgáltatások, ha saját zsebből kell kifizetni őket.


Terhesség, genetikai szűrés, hordozók

Hordozónak hívják azt a személyt, akiben egy tulajdonságnak csak az egyik recesszív génje van jelen, így az adott tulajdonság nem fejeződik ki rajta.


Énekescsomó (hangszalag)

A hangszalag csomói (énekescsomók) heghez hasonló, nem daganatos eredetű képződmények.


Emlőbimbó váladékozás

Az emlőbimbóból szivárgó folyadék nem minden esetben kóros jelenség, még a posztmenopauzában lévő nők esetében sem. Az emlőbimbó váladékozását panaszoló nőknél csak 10 százalékában találnak rákot. Ennek ellenére a váladékozó emlőt meg kell vizsgáltatni orvossal.


Izomrángás

Az izomrángás (mioklónusz) az izmok gyorsan, szakaszosan jelentkező izgalma és ellazulása; ez egyidejű, gyors rángást okoz az érintett izmokban.


Májgyulladás-járvány veszély

Az idei év első hét hónapjában 346 megbetegedés történt Magyarországon


1 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop