2012-ben még csak a Down-szindróma kimutatására volt alkalmas a prenatális genetikai teszt, ma már a vizsgálatok köre kiterjed a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességekre és a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára is.
Egészséges utasoknál viszonylag alacsony a mélyvénás trombózis kockázata akár négyórás repülőút után is, de többszöri vagy hosszabb utakon a kockázat már jelentősen megnő.
Sokan nem értik világosan, milyen veszélyeket rejt magában a napozás, pedig a felvilágosításnak a bőrrák megelőzése lenne a célja. A túlzott napozás rosszindulatú bőrelváltozást, melanómát okozhat.
Hipomagnezémia (a vér alacsony magnéziumszintje) a vér 0,8 millimól per liternél (mmol/l) alacsonyabb magnéziumkoncentrációja. Azok a rendellenességek, melyekben az alacsony vér magnéziumszint előfordul, bonyolultak és általában anyagcsere- és táplálkozási rendellenességek következményei.
Miért kell fürdeni strandolás után? Hogyan kíméljük a bőrünket? Mi az a zsírhiányos bőr? Az alábbiakból megtudhatják.
Hogy az izzasztó napokon se nézzen ki csapzottan, a legforróbb időben is fitt és friss legyen, fogadja meg tanácsainkat!
Ideje eloszlatni jó néhány, a testmozgással és a táplálkozással kapcsolatos tévhitet. Felejtsük el a „ha csak grépfrútot eszem, 25 kilót leadok”- típusú programokat, és tekintsük át az alábbi tévhiteket és tényeket.
"A böjtölésről mindig azt feltételeztem, hogy kellemetlen dolog, és korántsem látni, hogy milyen haszna lehet hosszabb távon. Így amikor felkértek arra, hogy készítsek dokumentumfilmet, amelyben magamon próbálom ki, hogy mi történik, ha nem eszem, nem nagyon örültem. Biztosra vettem ugyanis, hogy nem lesz benne sok örömöm"
A myasthenia gravis egy autoimmun betegség, amely a neuromuszkuláris átvitelt érinti, a vázizmokat érintiettsége gyengeséget és fáradtságot eredményez. A myasthenia gravisban szenvedők immunrendszere antitesteket termel, amelyek blokkolják vagy károsítják az acetylcholin receptorokat az ideg-izom kapcsolatoknál.
Egy kis meglepetés: éppen a legegészségesebb ételek jelentik a legnagyobb kockázatot az étellel terjedő betegségek szempontjából is. Egy felmérés szerint ugyanis a leveles zöldségfélék, a kelbimbó és a bogyók jelentik a legnagyobb kockázatot az ételfertőzések szempontjából.