Hányinger, hányás, fogyás

3-4 hete folytonos hasfájással, görcsökkel, hányingerrel küszködöm. Esetenként az étel lenyelése után egyből visszahányás gyötör. A hányás körülbelül 6-szor történt meg a 3-4 hét alatt. Majdnem minden étkezés előtt hányingerem van, valahogy nem tudom lenyelni az ételt, mert rám tör a hányinger. Nagyon nehezen sikerül csak ennem.
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de úgy érzem, mintha izgulna a gyomrom, amikor az evésre kerül a sor. Emellett folyton éhes vagyok, szóval nem az van, hogy nincsen étvágyam.
Csináltattam teljes vérképet, ami kimutatta, hogy a bilirubin-szintem magasabb a kelleténél (amúgy Gilbert kóros vagyok). Ez lehet a fő okozója a problémáimnak, vagy más betegség áll a háttérben? Esetleg stressz okozhatja, vagy fogamzásgátló? Nekem már nincsen más ötletem csak találgatok.
A háziorvosom nem mondott semmit csak elküldött kivizsgálásokra, aminek a leghamarabbi időpontja október 8-a. Addig meg nem tudom mit csinálhatnék, vagy mi bajom lenne, de nagyon rosszul vagyok, hogy nem tudok enni. 3 hét alatt fogytam 5 kilót, és elég vékony vagyok, nagyon meglátszik rajtam, sokkal fáradékonyabb is vagyok, fáj a fejem, és úgy érzem, nincs sok erőm. A háziorvosomra nem számíthatok, mert nem tudott semmi kézzelfoghatót mondani.
Kérem, segítsen, Ön szerint, mit tegyek? Napról-napra rosszabbul vagyok!
Válaszát várom, előre is köszönöm szépen!

tejcukor allergia, diéta | Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed | Boncz, Á.
Ha Gilbert kóros, a fogamzásgátló szedése nem javasolt. A gyógyszerben található hormonok egyébként is okozhatnak hányingert. Mindenképpen menjen el a kiírt vizsgálatokra, mert meg kell tudni, áll-e szervi baj a panaszai mögött.
Addig azt tudja tenni, hogy az étrendjét fokozatosan építi fel, mert nem kizárt, hogy tejcukor vagy lisztérzékenység áll a háttérben. Kezdje az étrendet főtt krumplival, főtt répával, rizzsel! Ha ezek elfogyasztása nem okoz panaszt, lezsírozott szárnyasleves, főtt hús a következő lépés. Ezután almakompóttal, majd hámozott nyers gyümölccsel egészítse ki az étrendjét! Ha minden rendben, próbálkozzon kenyérféleséggel. Ha ez panaszt okoz, valószínű lisztérzékeny. Ha nem, következő lépésben a zsírszegény sajtok, joghurt, és légvégén a tejes étel.
Mire eddig eljut, addigra nagyjából a kivizsgálás is megtörténik.

Kapcsolódó cikkek az Ételallergia és -intolerancia rovatban olvashatók.

| tejcukor allergia, diéta
2009-10-02 11:26:14
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop