Megúszta a börtönt a magát halálos rákbetegnek hazudó nő

Akár 24 év börtönt is kaphatott volna, de egy napot sem kell rács mögött töltenie annak az amerikai nőnek, aki halálos rákbetegnek hazudta magát, hogy jólelkű emberek adományaiból álomesküvőt és lakodalmat csaphasson.

hazugság, csalás, bulvár | MTI Hírek 2012 ;9
A 25 éves New York-i Jessica Vega 8 hetet töltött vizsgálati fogságban, a bíróság pedig szerdai ítélethozatalakor ezt elegendőnek találta szabadságvesztésből. A nőnek ugyanakkor 300 órányi közmunkát kell végeznie, és vissza kell fizetnie 9 kárvallottjának 13 ezer 368 dollárt és 48 centet. Ezt egyébként már az ítélethozatal előtt felajánlotta, és a bíróság figyelembe vette enyhítési körülményként.

Vega 2010-ben hazudta magáról azt, hogy csupán pár hónapja van hátra vérrákja miatt, és élete nagy álma egy álomesküvő. Ez utóbbi nem volt hazugság, és meg is valósult. A nő megható meséjével nemcsak pénzt kapott adományként, hanem például a lakodalmi italokat - negyedmillió forintnyi értékűt - ingyen adta a menyegzőnek helyet biztosító étterem. Egy szépségszalon szintén ajándékként végezte el a fodrászati feladatokat nemcsak a menyasszony, hanem a hét nyoszolyólány haján is. A menyasszonyi ruhát egy butik ajándékozta. Nászútra is adományokból ment a pár Arubába.

Vega betegségével még vőlegényét is becsapta. A férfi az esküvő után négy hónappal kezdett gyanakodni, mivel felesége továbbra is kiváló egészségnek örvendett. Miután megtudta a hazugságot, elvált nejétől, így őt nem vádolták csalással.
| hazugság, csalás, bulvár
2012-05-24 22:59:06
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop