Negyvenhárom és fél pár zoknit távolítottak el egy dán dog gyomrából

Negyvenhárom és fél pár zoknit távolítottak el egy 64 kilogrammos dán dog gyomrából oregoni állatorvosok, ezzel megmentve a négylábú életét - közölte a héten az operációt lebonyolító kórház.

kutya, háziállat, bulvár | MTI Hírek11
A hároméves dán dog mindig is élvezettel rágcsálta a zoknikat, ám azt senki sem tudta, hogy rajongásának tárgyait egészben le is nyeli. A kutyát még februárban szállították be a portlandi DoveLewis sürgősségi állatkórházba, ahol az operációt végző sebészeket valósággal sokkolta az állat gyomrának tartalma.

A kórház közleménye szerint a röntgenfelvétel nagy mennyiségű idegen anyagot mutatott a kutya gyomrában. A műtét során a rejtélyes anyagról kiderült, hogy 43 és fél fél zokni alkotta gombóc.

A dán dog, amely a jelek szerint a kisebb méretű, színes zoknikat kedveli, remekül viselte a beavatkozást és másnap már haza is engedték. "Sok fura dologgal találkozunk, de még soha nem távolítottunk el ennyi zoknit egyetlen állatból sem" - mondta Shawna Harch, az intézmény szóvivője.

A dán dog gyomráról készített röntgenfelvétellel a kórház harmadik helyezést ért el a Veterinary Practice News című állatorvosi magazin They Ate WHAT? (Hogy mit evett meg?) elnevezésű versenyén. Az intézmény a kis jövedelmű állattartók kedvenceinek sürgősségi ellátására fordítja a harmadik helyért járó pénzösszeget.

A verseny fődíját egy béka vitte el, amely több mint harminc díszkavicsot evett meg a terráriumából, és a zsűri egy alien játékfigurát felfaló kiscicát, továbbá egy villanykörtét lenyelő golden retrievert is megjutalmazott.
| kutya, háziállat, bulvár
2014-09-06 19:26:04
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop