Tankoljon energiát télre!

Természetgyógyászok szerint az őszi fáradtság az immunrendszer legyengülésére vezethető vissza. Ezen E-, B- és C-vitamin-bevitellel, egy-egy rövidebb tisztítókúrával könnyű segíteni.

energia, tél, fáradtság | Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft. | Déri, K.
A vérkeringést, no meg a kedélyt is felpezsdíti egy erőteljes, egész testünkre kiterjedő nedves ledörzsölés, masszírozás, lehetőség szerint durva szövésű lentörülközővel. Felfrissít, jó kedvre hangol, és az elhalt hámszövetet is eltávolítja. Ha egy kevés ecetet tartalmazó vízzel nedvesítjük be a törülközőt a masszázshoz, úgy még jobb lesz a hatás, mert bőrünk ragyogó fényt kap tőle.

VARÁZSLATOS GINSZENG

Az ősi Kínában a ginszenget afféle "ezerjófűként" alkalmazták. A ginszenggyökérből készült kivonat immunrendszer-erősítő hatását a nyugati tudomány is igazolta, ráadásul használatakor úgy érezhetjük, mintha egyszerűen elfújták volna fáradtságunkat.

A moxaterápia, egy másik csodaszer Keletről, kimerültség, depresszió, légúti megbetegedések esetén igen hatásos. A kezelést végző terapeuta meggyújt egy moxarudat, és megközelíti vele a páciens testén levő akupunktúrás pontok egyikét kb. fél centiméterre, majd hol növeli, hol csökkenti a távolságot. Vagy felszúrja egy akupunktúrás tűre az égő moxarudat, és azt helyezi el a beteg testén. A hő hatására megélénkül a vérkeringés a meridiánok mentén, ez a gyógyhatás alapja.

MEGNYUGTATÓ SZAUNA

A szaunázás szintén serkenti a keringést. Izzadás közben testünk-lelkünk megszabadul a salakanyagoktól, megújulva léphetünk ki a szaunából. Aki teheti, hetente kétszer is éljen a lehetőséggel, úgy a leghatásosabb.

Egyszerre pihentet és frissít a masszázs. Íme egy shiatsu-fogás: csukjuk be a szemünket, és hüvelykujjunkkal nyomjuk meg erősen a belső szemzug tájékát. Az itt lévő pont a szellemi világosság pontja. Ingerlése kiélesíti az érzékeket és felélénkít. A fáradtságot egyébként legkönnyebben mozgással lehet elűzni: lehetőleg naponta sétáljunk vagy kocogjunk a szabadban. Miközben tüdőnk megtelik oxigénnel, felfrissülünk, és nyomott hangulatunk is eltűnik. Fürdőolajok alkalmazásával is frissülhetünk, regenerálódhatunk. Vannak olyan termékek a piacon, melyek aromaterápiás hatásuk mellett bőrápolásra is kiválóan alkalmasak.

Miközben az illóolajok harmonikus keveréke a fürdővízből a bőrön át felszívódik, és hatást gyakorol a szervezet egészére, jótékonyan befolyásolja érzelmeinket is: például relaxál, oldja a napi stresszt, és fokozza a testi-lelki teljesítőképességet és ápolja a bőrünket (pl. Helén fürdőolajok).

RELAXÁLJON!

Fontos a mindennapi stressz levezetésére a célzott pihenés: lehet ez autogén tréning, jóga vagy bármi más, ami megnyugtat, pl. egy jó könyv vagy egy kellemes zene.

Kávé és fekete tea helyett érdemes inkább zöldteát inni minden nap, vagy más természetes alapanyagú élénkítőket (pl. Natural P energiaitalok) ezek élénkítő hatása ugyanis nem hirtelen, hanem elnyújtva jelentkezik, így hosszabb ideig is tart, és ezenkívül sokkal egészségesebb is. A citromfűtea hasonlóan jó hatású. És akinek mindez nem elég, még egy tipp: az orbáncfű, más néven csengőlinka teája (többek között) kedélyjavító és antidepresszáns is.

Aki a fenti tanácsokat megfogadja, bátran nézhet az őszi hónapok elé, biztos, hogy egészségesen és jókedvűen fogja átvészelni azokat.
A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InforMed szerkesztőségének álláspontjával.
| energia, tél, fáradtság
2002-07-25 15:08:41
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop