Yasminelle fogamzásgátló

20 éves vagyok, 3 hónapja szedek Yasminelle fogamzásgátlót. A 2. 7 napos szünetemben csak barnázásom volt. 2 hete vasárnap pontosan az ovulációm napján, ami elvileg nincs, elkezdtem vérezni. 5 napig élénkpiros és nagyon fájt a hasam + viszkettem, utána csak halványrózsaszín maszatolás és barnázás, ami azóta is tart.
Múlt hét vasárnap fogyott el a gyógyszerem, de most a 7 napos szünetbe megint nem jött meg, csak barnázok. Félek, hogy nem véd a gyógyszer. Múlt hónapban csináltam 2 tesztet is mindkettő negatív lett. Nem jó a gyógyszerem? Nem szeretnék teherbe esni!
Előre is köszönöm a válaszát!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
A gyógyszer jó, abban bízhat. A vérzés/barnázás csak egy műtermék.
Bővebben kifejtve: a tabletta abbahagyása (=a hormon megvonása a méhnyálkahártyától) megvonásos vérzést okoz. Ez nem igazi havibaj, hanem egy teljesen felesleges műtermék, a hölgyek bolondítására. Ha összeveszik a barátjával és 10 nap után hagyja abba, akkor 10 nap után jelentkezik, változó, hány napra.
Ez sokszor össze-vissza jön, a hölgyeknél alaptalanul pánikot okozva. Ön bízzon a gyógyszerben, az védi. A vérzészavar miatt viszont menjen orvoshoz, hogy szabályos legyen.
A USA és Kanada hölgyei injekcióval védekeznek, ami mellett eleve nincs vérzés.
Részletes felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni.
Az én betegeim az injekciót szeretik, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
2019-01-18 23:00:11


Mivel vegyem be? Italaink hatása a bevett gyógyszerre

A gyógyszerek bevétele kellemetlen következményekkel is járhat, ha nem egy pohár vízzel nyeljük le azokat. A különféle folyadékok jelentősen megváltoztathatják a gy...


3 bevált házi megoldás napallergiára

A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a b...


Kék-zöld foltok – a korral járnak?

Ha gyakran alakul ki véraláfutás a lábunkon, karunkon, fontos kideríteni az okokat, és előfordulhat, hogy fel kell keresni az orvost.


Fáradt? Vagy épp túl izgatott? – lehet, hogy pajzsmirigybetegsége van

A pajzsmirigybetegség elsősorban a nőket érinti, akár meddőséget is okozhat. A gyakoribb alulműködést nehéz felismerni, sajnos sokan már későn jutnak orvoshoz.


Ügyeljünk a lábunkra!

Az aktív életvitelhez elengedhetetlen az egészséges láb. A láb ritkán javul meg magától, ráadásul állapota a korral is romlik. Gyakran látszólag kisebb kellemetlensé...


data-full-width-responsive="true">