Kínai császárok edénye

A hagyomány szerint a császári edény ­ melyet manapság Kína, Thaiföld, Vietnám kolostoraiban készítenek és igen borsos áron értékesítenek. Jótékony hatását mi sem igazolja jobban, mint hogy a közel 2000 feleséget és ágyast tartó császárok a legjobb egészségnek örvendtek és a kor viszonyaihoz képest rendkívül hosszú életet mondhattak magukénak.

Kína, víz, energia, Kína, víz | Pulzus 2000 ;   Más-Kép Kft.
Az egyik legősibb természetes gyógymódot, az ún. vízrezonátort már ie.: 200-ban, az ókori Kínában is ismerték. A bronzból készült, sárgaréz fülekkel ellátott edény különlegesen jótékony hatását azonban hosszú ideig csak a kínai császárok élvezhették.

Az első hallásra titokzatos és furcsa szerkezet működésében semmi titok nincsen. Azt mindannyian tudjuk, hogy a víz vezeti az energiát, így ha elektromos árammal érintkezik és belenyúlunk, könnyen megrázhat bennünket. E fizikai törvény pozitív oldalát kihasználván, az edényt feltöltik vízzel és megfelelő szakértelemmel, vizes kézzel dörzsölni kezdik a rézfüleket. Az ékszerektől mentes és szappannal "zsírtalanított" kéz dörzsölése hatására az edény hamarosan hangokat ad ki a tenyér feszességétől függően, míg a benne lévő víz szökőkútszerűen lövell a levegőbe. Az edényből jövő magasabb hang a női energiát képviselő Yinnek felel meg, melynek megszólaltakor az edény szélén 6 helyen szökik fel a víz.

A férfias Yangot a mélyebb hangfrekvencia képviseli, mikor az edény szélén 4 sugárban jön fel a víz. A hang és rezgés intenzíven terjed szét a térben. Az edényt dörzsölő aurája néhány percen belül 50-100 cm-rel is növekszik, s ha valaki beleteszi a kezét a szökőkútszerű vízbe, érzi ahogy a rezonancia által az energia szétáramlik testében. A tenyerünkön található Yin és Yang meridiánok és reflexzónák ugyanis átveszik a rezonanciát és az így kapott magasabb rezonanciával regenerálják a szervezetet.

Az edény "megszólaltatása" nemcsak a testnek, de a léleknek is jót tesz. A dörzsöléskor keletkező hangok ugyanis az emberben egyfajta meditatív állapotot, mély relaxációt idéznek elő, mellyel jelentős feszültségoldás érhető el. Az edény felhasználása tehát a gyógyítás mellett a belső csend elérésének egyik módszere is.

Faragó László,

természetgyógyász

| kína, víz, energia
2002-08-02 16:15:27
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop