hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

650 év után rehabilitálták a patkányt.

Francia régészek és tudósok egy csoportja bejelentette, hogy cáfolják azt a teóriát, miszerint a fekete patkányokon élősködő trópusi bolhák terjesztették a bubópestist Európa-szerte a 14. században.


Allergia gyermekkorban

Az allergiás megbetegedések száma három évtizede folyamatosan emelkedik - ráadásul egyre nagyobb mértékben.


Hogyan táplálkozzanak a sztomaviselők?

Műtét után hat hónappal általában újra beáll a régi emésztési rend. Legtöbben ugyanazokat az ételeket ehetik és ihatják, melyeket műtét előtt fogyasztottak és szerettek.


Dializált beteg étrendje

A krónikus veseelégtelenség következtében a vesefunkciók olyan mértékben rosszabbodhatnak, hogy az életet veszélyeztető mérgező anyagokat és a felesleges folyadékot már csak mesterséges úton lehet eltávolítani a szervezetből.


A vesebetegek diétás kezelése

A vesének számos jól ismert és néhány kevésbé közismert funkciója van. A vese képezi a vizeletet (napi 0,8-2 liter). Ez a kiválasztó, méregtelenítő működés távolítja el a szervezet anyagcsere-végtermékeit, és végzi a szervezetbe kerülő legtöbb méreg, gyógyszer eltávolítását is. Biztosítja a szervezet folyadék-, só-, sav-, lúgegyensúlyát.


Szívbarát ételek (3.)

A szénhidrátok, a vízben jól oldódó, kis molekulatömegű, édes ízű cukrok és a vízben nehezebben, vagy alig oldódó komplex szénhidrátok szervezetünk másik jelentős energiaforrását jelentik.


Szívbarát ételek (2.)

A cikk folytatása: zsírok, olajok, koleszterin


Szívbarát ételek

A táplálkozástudomány ajánlásokat tesz közzé arról, hogy az egyes táplálékokból mennyit és milyen arányban fogyasszunk. A különböző szempontok szerint összeválogatott élelmiszerekből az egyéni ízlésnek megfelelő étrend állítható össze.


A szénhidrátok szerepe táplálkozásunkban

Izommunka közben a legelőnyösebben felhasználható, maximális erővel végzett munkánál szinte egyetlen energiaforrásaink a szénhidrátok. Ezért helyes taktika a sporttáplálkozásban versenyek előtt feltölteni a cukorraktárakat. Nagyon fontos tudni azonban, hogy amint a világon minden dolgot, ezt sem szabad szó szerint venni, és elvakult módon végrehajtani. Ha ugyanis elkövetjük ezt a hibát, hogy csak szénhidrátot eszünk, akkor felesleges módon megnöveljük a testtömeget, a magas tápértékű zsírhoz a szervezet a verseny alatt nem tud nyúlni, így néhány kilogramm felesleg mellett még csökken is a teljesítmény (a középkorú magyar labdarúgó-szurkolókban talán sikerült emlékeket felidézni). Bizonyított tény, hogy tökéletesebb a feltöltés, ha a raktárakat előzetesen kimerítettük, ezért a gyakorlatban leghelyesebb a következőképpen eljárni.


Gondolatok a cukorbetegség diétás kezeléséről

A diéta, a cukorbetegség típusától függetlenül, a kezelés alappillére. Enyhe cukorbetegségem van, mivel az orvosom csak diétát rendelt" - halljuk sokszor.


| | |


Web Design & Development Prowebshop