ÚJ

Omicron: a vakcinák védenek a dél-afrikaiak szerint

Úgy tűnik, hogy az Omicron-változat képes megkerülni bizonyos immunitást, de a vakcinák továbbra is védenek a súlyos megbetegedések ellen, a legfrissebb dél-afrikai adatok szerint, ahol gyorsan megelőzi a Deltát, és a domináns változattá válik.


Járványkezelés Németországban

Németországban a járvány elérhette a platót, intenzív osztályok, omicron variáns, gyermekvakcina


Bevezethetik az általános oltási kötelezettséget Németországban

További korlátozásokat terveznek és az általános oltási kötelezettséget is bevezethetik. Az új kormány és a tartományi kormányok vezetőinek keddi egyeztetésén egyetértettek abban, hogy a világjárvány negyedik hulláma "rendkívül súlyos, egyes térségekben drámai helyzetet teremtett az egészségügyi rendszerben", és ez határozott fellépést követel.


Fogyókúra cukorbetegeknek: melyik a legjobb?

Egy nemrég közölt összefoglaló értekezés azt állapította meg, hogy a 2-es típusú cukorbetegek a fogyást legkönnyebben alacsony kalória tartalmú diétával és mesterségesen előállított ételpótlók fogyasztásával érhetik el.


Omicron variáns: semmi pánik!

A dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést a koronavírus minap azonosított új, omikron nevű változata - mondta vasárnap Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke.


Terjed az omicron variáns Európában, intézkedések

Az Európai Tanács pénteken megvitatta az omicron variánsra adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazásokat ideiglenesen korlátozzák.


Allergiások: lutri a hipoallergén kutyafajta?

Mit jelent az, hogy hipoallergén? A hipoallergén kutyafajtákat számos tévhit övezi. Sokak szerint egyáltalán nem váltanak ki allergiás reakciókat szőrzetükkel azoknál, akik kutyaszőrre allergiások, ugyanakkor ez hiedelem.


Omicron: riadalom világszerte

Miközben a kutatók éjjel-nappal dolgoznak, több ország beutazási tilalmat rendelt el az új vírusváltozat miatt


Miért lépett ki a kormány az európai vakcina beszerzésből? Update: már meggondolták magukat

A magyar kormány továbbra is vegyen részt a koronavírus elleni vakcinák közös európai uniós beszerzésében - szólított fel az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője kedden.


Vészhelyzet Izraelben a dél-afrikai variáns miatt

Izraelben vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a koronavírus eddigieknél is fertőzőbb afrikai változatának a megjelenése miatt.


10 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop