ÚJ

A nők súlyosabb COVID-19 oltási mellékhatásokat jelentenek

Valószínűleg tudja, hogy bármelyik COVID-19 vakcina beadása után kisebb mellékhatások jelentkezhetnek. De valószínűleg nem tudja, hogy több nő, mint férfi jelenti az oltások mellékhatásait.


Az EMA biztonsági bizottsága folytatja az AstraZeneca COVID-19 vakcina és a tromboembóliás események kivizsgálását - további frissítés

Több EU-országban a nemzeti oltási kampányokért felelős hatóság ideiglenesen szüneteltette az oltást az AstraZeneca COVID-19 vakcinával. Ez elővigyázatossági intézkedés, miközben az EMA a trombózis olyan eseményeit vizsgálja, mely az oltást kapottaknál fordult elő, amint arról korábban beszámoltunk.


Az AstraZeneca cáfol

Az AstraZeneca gyógyszergyár vasárnapi közleménye szerint semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát.


Mikor tetőzik a harmadik hullám?

Csak rendkívül nehezen lehet megbecsülni, hogy mikor lesz a "csúcsa" a koronavírus-járvány harmadik hullámának, és mikor kezdenek csökkenni az esetszámok - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.


Voltak hibák a vakcinák beszerzésében

Történtek hibák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag beszerzésében, "Brüsszelben és a tagországokban is" - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.


Nyárra lesz zöld kártya

Az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitás igazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra - jelentette be vasárnap Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.


Egyes esetekben a kínai oltás nem vált ki megfelelő antitest választ

Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai megkezdték a Sinopharm koronavírus vakcina harmadik adagjának beadását néhány embernek, mivel az orvosok szerint a kínai oltások egyes esetekben nem termeltettek elegendő antitestet, írja a Wall Street Journal.


Oltás hétvégéken is

Május végig a hétvégi és munkaszüneti napokat is kijelölte államilag finanszírozott oltásra a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.


MIS-C: koronavírus szövődmény gyerekeknél?

A Kawasaki-kórhoz hasonló tünetekkel járó gyermekbetegség kapcsolatban állhatnak a SARS-CoV-2 vírussal.


Ismét zűrök az AstraZeneca körül

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) csütörtöki közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok nem erősítik meg, hogy az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca oltóanyaga okozta volna a Dániában észlelt trombózis eseteket.


10 | | | | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop