ÚJ

Staphylococcus okozta leforrázott bőr szindróma

A staphylococcus okozta "leforrázott bőr" szindróma (staphylogen Lyell-szindróma) kiterjedt bőrfertőzés, melynek nyomán a bőr leválik, mintha megégett volna.


Orbánc

Sztreptokokkusz okozza, amely azonban csak sérült bőrön át fertőz.


Húgycsőgyulladás, méhnyakgyulladás

A nem-gonococcus eredetű uretritisz és chlamydia által okozott cervicitisz nemi úton terjedő betegségek, melyeket általában a Chlamydia trachomatis vagy (férfiaknál) Ureaplasma urealyticum, olykor pedig Trichomonas vaginalis vagy herpesz szimplex vírus okoz.


Elkeseredésre semmi ok, a hajhullás nem a végleges állapot

Teljesen érthető, ha a kopaszodást eleinte a pánikolás, aztán a düh, végül a teljes kiábrándultság érzései kísérik. Nehezen feldolgozható a jelenség, ez tény. Olyan gyengeség, ami ráadásként nemcsak érezhető, hanem látható is. Szóval ezek a reakciók abszolút normálisak, de érdemes tudatosítani azt a feloldozást hozó tényt, hogy ez még nem az a helyzet, amibe ildomos csak úgy beletörődni.


Tizenéves lányok gondjai - 1. rész

Az alábbi igen vegyes témákban egy közös: mindegyik a tizenéves lányok életét keserítik meg, az internet veszélyeitől a rossz leheletig. Arra is kitérünk, mit tehetünk a problémák megoldásáért.


Tizenéves lányok gondjai - 2. rész

Nem könnyű a tini lányok élete. Cikkünk folytatásában további problémákra igyekszünk rávilágítani és próbálunk segíteni a gondok megoldásában.


Tanácsok a sürgető vizelési inger megelőzésére

Nem csak idősebb korban fordul elő gyakori sürgető vizelési inger (hiperaktív hólyag), illetve a vizeletvisszatartás képtelensége, vizeletcsepegés, az inkontinencia.


A várandósság alatt is kezelhetjük gyengéden a felfázásunkat

Kismamaként fontos az egészségünk, de babánk egészsége még fontosabbá válik számunkra. Még azok is egészségesebben kezdenek étkezni, és fordulnak a természetes kozmetikumok, gyógykészítmények irányába, akik korábban nem voltak igazán elkötelezettek.


Mit kell tudni most a járványról?

Rövid áttekintés a koronavírus járványról ma, április 6-án


Ukrajna: A tények ellenőrzése Oroszország biológiai fegyverekkel kapcsolatos állításairól

Oroszország minden bizonyíték nélkül azt állította, hogy Ukrajnában az Egyesült Államok támogatásával biológiai fegyvereket fejlesztenek ki laboratóriumokban. Azt állítják, hogy anyagokat semmisítenek meg, hogy eltitkolják az ország fegyverprogramját, de az Egyesült Államok szerint ez "teljes nonszensz", és Oroszország hamis narratívákat talál ki Ukrajnában tett lépéseinek igazolására.


10 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop