ÚJ

Manuális terápia

A manuális terápia a tartás- és a mozgásszervrendszer visszafordítható (reverzibilis) működési zavarainak felismerésével és kezelésével foglalkozik. Célja a gerinc- és a végtagízületek elváltozásai okozta panaszok, fájdalmak megszüntetése.


A prosztatarák kezelése

Minden harmadik percben meghal valaki a világon prosztatarákban. A prosztatarák jelentőségét húzza alá, hogy míg 1996-ban az egy év alatt újonnan felfedezett esetek száma az USA-ban 300 000 volt, addig az új AIDS-betegek száma „csak” 72 000.


Prosztatarák

A prosztatarák a férfiak leggyakoribb rosszindulatú betegsége. Az Amerikai Egyesült Államokban és Európában a második leggyakoribb daganat.


Hogyan lazítsunk barátainkkal a kemény munka után?

A munka a legtöbb ember idejének és energiájának jelentős részét felemészti. Van, aki pirkadattól alkonyatig meg sem áll, mégis fontos, hogy megengedjünk magunknak némi kikapcsolódást. Ha nem tartunk szünetet, akkor hamar kiéghetünk és akár meg is betegedhetünk.


A nehézvizelés okairól

A szokványostól eltérő, nehezített (kóros) vizeletürítést, mint tünetegyüttest dysuriának nevezzük. A fájdalommal is járó forma a stranguria.


Mitől lehet zöld az anyatej? - Nem a vakcinától!

Egy több mint egy éve megosztott Facebook-bejegyzés képernyőképet mutat, amelyen két zacskó látható, amelyekben állítólag anyatej van. Az egyik fehér, a másik zöld, rajta a „COVID-19+” felirat. A bejegyzést eredetileg közzétevő Facebook-felhasználó azt állította, hogy a baba COVID-19-fertőzött, és a nyála bejutott a mellbe, hogy "kommunikáljon" a tejjel.


Új teszt a tüdőrák korai szűrésére

A tüdőrák kora diagnózisa rendkívül fontos, mivel az idejében elkezdett kezelés nagyobb eséllyel vezet gyógyuláshoz. Kínai kutatók kifejlesztettek egy gyors vértesztet a korai stádiumú tüdőrák szűrésére, az eredmények biztatók.


Hogyan viselkedik a "lopakodó" változat a valóságban?

Az új laboratóriumi és állatkísérletek nyomán, amelyek azt sugallták, hogy a BA.2 súlyosabb betegséget okozhat, mint az eredeti omikron törzs, két új tanulmány segít megvilágítani, hogy a való világban az emberi immunitás mennyire védekezik ellene.


Az Alzheimer-kór teszt megbízhatónak bizonyul

Az amiloid fehérjék bomlástermékeit nagy pontossággal kimutató teszt megkönnyítheti az Alzheimer-kór diagnózisát. Egy nemzetközi neurológiai tanulmányban az USA-ban már jóváhagyott teszt nagymértékben egyezik a pozitronemissziós tomográfia (PET) eredményeivel.


Az uniós országok beengedik a WHO által jóváhagyott vakcinával beoltottakat

Az Európai Unió országai kedden megállapodtak abban, hogy megnyitják határaikat aok előtt, akiket a WHO által engedélyezett vakcinákkal oltottak be COVID-19 ellen.


10 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop