ÚJ

A terhesség korai jelei, terhességi tesztek

Sajnos csak néhány nő gondol arra, hogy miután nem védekezett és így nagy a teherbe esés veszélye, sürgősségi fogamzásgátlót alkalmazzon.


Az álmok befolyásolják döntéseinket

Az álmok hátterét és létrejöttét célzó kutatások ellenére a legújabb vizsgálatok is arról tanúskodnak, hogy az emberek világszerte hisznek abban, hogy az álmok rejtett igazságokról szólnak.


Tévhitek a hátfájással kapcsolatban

Legyen szó éles fájdalomról vagy tompa sajgásról, a derékfájás előbb-utóbb mindenkit utolér. Tíz emberből nyolc szenved derékfájástól élete során, mellyel kapcsolatban sok tévhit terjed.


A Magyar Orvosi Kamara elnökségének beszámolója

A MOK elnökségi ülésén részt vett Takács Péter államtitkár. A beszélgetés első felében az államtitkár ismertette a tárca elképzeléseit. Elmondása szerint az egészségpolitika ebben a ciklusban három alapvető pillérre épül, melyek a következők:


Időpontfoglalás covid-19 PCR tesztre? Akkor csakis a Foglaljorvost.hu!

A covid-19 PCR teszt alapvetően arra ad választ, hogy jelen pillanatban van-e fertőzés a szervezetünkben.


Miről ismerhető fel a passzív-agresszív ember

A rejtett ellenséges érzés viszonylag könnyen felismerhető, ha tudjuk, mire figyeljünk. Ha úgy érzi, hogy valaki tönkreteszi az életét, érzelmileg kimeríti, azzal, hogy egyik nap barátságos, másik nap ellenséges, valószínűleg egy passzív-agresszív emberről van szó. A passzív agresszió a rejtett düh kifejezése.


A tíz leggyakoribb téveszme a rákgyógyítással kapcsolatban

Ha a keresőbe beütjük a „rák” szót, milliószámra találunk hivatkozásokat, hasonló a helyzet a YouTube-on is. A baj csak az, hogy a neten keringő információk nagy része a legjobb esetben is pontatlan, de igen sok köztük a veszélyesen félrevezető.


Elhízás: az étkezés csapdái

Sokan azt hiszik, hogy őket nem lehet becsapni reklámfogásokkal, ha a nassolásról vagy az adagokról van szó. Lehet, hogy ez mégsem így van?


Akut gyomornyálkahártya-károsodás

Az akut gyomornyálkahártya-laesio (ANYL) - amelyet gyakran heveny gyomornyálkahártya-gyulladás, heveny vérzéses nyálkahártya-gyulladás vagy a heveny stressz-fekély elnevezések formájában hallunk - valójában egy olyan megbetegedést jelöl, amely rendszerint más súlyos betegség szövődményeként vagy bizonyos gyógyszerek, kémiai anyagok hatására alakul ki.


A reflux nem csak gyomorégést okoz

Az emberek többségének szokott néha égni a gyomra, de akiknél a gyomorégés a reflux-betegség (GERD – gastroesophagal reflux disease) tünete, kezelés nélkül egy sor szövődmény alakulhat ki.


10 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop