hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A leszbikusok egészségi problémái

A San Franciscó-i egészségügyi hivatalnokok felmérték a leszbikusokat fenyegető problémáit- A kép elgondolkodtató: a heteroszexuális nőkkel való összehasonlításban a leszbikusok körében gyakoribb a dohányzás, az elhízás és az alkoholizálás.


A vetélés veszélye megnő, ha idős az apa

A Columbia-egyetem és a New York-i pszichiátriai intézet kutatói megállapították, hogy az apa életkora igen szoros összefüggésben van a spontán abortuszok számának növekedésével.


Veszélyes út a szülőszobából a hálószobába

Természetesen, minden párnak saját döntése, jelen lesz-e az apa a szülésnél. Egy amerikai pszichiáter most felhívja a figyelmet az apás szülés lehetséges veszélyeire is.


A nő mint a szexualitás tárgya

Amerikai szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy mennyire ártalmas a lányok lelki és testi egészségére az, hogy a média mint szexuális tárgyakat mutatja be a fiatal nőket.


A vércsoport hatása a memóriára

Egy új kutatás szerint azoknak, akik egy ritka vértcsoportba, az AB-be tartoznak, a memória zavarok fokozott kockázatával kell számolniuk idősebb korukban, ugyanis közöttük közel kétszer gyakoribb a kognitív hanyatlás.


A gének szerepe a nikotinfüggőségben

Egy 14 ezer amerikai és európai dohányos körében végzett vizsgálat azonosított két, a nikotinfüggőséggel kapcsolatban levő fehérjét.


Mióma vagy felfázás okozza az intim panaszokat? 4 gyakori tünet, amivel érdemes orvoshoz fordulni

A betegségeiről az ember nem szívesen beszél, különösen akkor, ha intim területen van a baj. Ilyenkor még orvoshoz is nehezebben fordulunk, hiszen a vizsgálatok során le kell vetkőznünk szégyenlősségünket. Ennek ellenére nem érdemes struccpolitikát folytatni, mert a kezeletlen betegségeknek komoly következményei lehetnek.


A szédülésről

A szédülés az egyik leggyakoribb ok, amiért orvoshoz fordulunk. Az, hogy ki mit ért szédülés alatt, teljesen egyéni, nehéz tehát pontosan meghatározni a szédülést.


A középfülgyulladásról

A középfülgyulladás igen gyakori betegség, különösen azoknál a kisgyerekeknél, akiknek gyakran folyik az orruk. A kisgyerek náthája az esetek 61 százalékában fertőzéses középfülgyulladással végződik.


Tények és tévhitek az emlőrákkal kapcsolatban

Valóban rákot okozhat a melltartó és a dezodorok? Jobbak-e a túlélési esélyek, ha az egész mellet eltávolítják? Csökkenthető-e az emlőrák kialakulásának kockázata? Cikkünkben a fentiekhez hasonló tényekről és tévhitekről olvashat.


10 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop