ÚJ

A húgyúti betegségek lelki okai

A természeti népek még ösztönösen érezték-értették testük jelzéseinek üzenetét, és tudták, min is kell változtatniuk. Nekünk is jót tesz, ha tisztában vagyunk betegségeink, panaszaink jelentésével, azaz testünk üzeneteinek szimbólum rendszerével! Lássuk, miről árulkodnak a húgyúti betegségek!...


Ételek és italok, amik segíthetnek a hólyaghurut megelőzésében

A nők anatómiailag érzékenyebbek a húgyúti fertőzésekre, mint a férfiak, de szerencsére van néhány olyan étel és ital, ami segíthet megelőzni a hólyaghurutot.


Lichen ruber planus

A lichen ruber planus gyakran visszatérő, viszkető bőrbetegség, amely apró,elkülönült göbcsékből álló kiütésként kezdődik, majd nagyobb, érdes felszínű, hámló plakkok alakulnak ki.


Oltásellenesség már az internet előtt létezett

Az oltásellenesség nem új keletű jelenség, ahogy egy német tanulmány is mutatja, de a szkeptikusok az internet tömeges használata óta elszántabbak lettek, derül ki a PLOS ONE jelentéséből


A favipiravir koronavírus elleni alkalmazásának tudományos alapjai

Az alábbi cikkben közöljük az MTA közleményének kivonatát, a teljes szöveg a lap alján lévő linkre kattintva olvasható.


A kognitív viselkedésterápia megszabadíthat az internet függőség csapdájából

Nem csak a számítógépes játékok tehetnek függővé, hanem például néha az internetes vásárlás is. Egyre több emberben alakul ki internet-függőség. Ha elvesztették az irányítást viselkedésük felett, ideje szakember segítségét kérni.


A stroke a reggeli órákban a legvalószínűbb

A legújabb kutatási eredmények szerint a stroke, csakúgy, mint az infarktus leginkább a reggeli órákban következik be. 11 816 stroke-ot vizsgáló 31 tanulmány szerint az agyérgörcs 80 %-kal valószínűbb reggel 6 és déli 12 között, mint a nap más szakaiban. Ez áll az agyvérzésekre is, csakúgy, mint az agyérgörcsökre és -embóliákra.


A köszvény étrendi kezelése

A köszvény kizárólag embereken előforduló betegség, melynél mind a vérben, mind a szövetekben megnövekszik a húgysav mennyisége.


Hosszú COVID: minden harmadik idősebb felnőttnél más betegségek alakulnak ki a felépülés után

Minden harmadik 65 év feletti amerikainál a COVID-19-ből való felépülést követő első 120 napban újabb betegség alakult ki. A British Medical Journalban megjelent publikáció szerint ( BMJ, 2022; DOI: 10.1136/bmj-2021-068414 ), ez az arány magasabb volt, mint a SARS-CoV-2 fertőzés nélküli két összehasonlító csoportban.


Étrendünk megváltoztatásával éveket nyerhetünk

Egy új tanulmány azt találta, hogy bizonyos étrendi változtatások az ember élettartamát jelentősen megnövelhetik. A hüvelyesekben és a teljeskiőrlésű gabonafélékben gazdag étrenddel akár egy évtized is nyerhető, ha elég korán elkezdjük rendszeres fogyasztásukat.


| 11 | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop