hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Anyajegyvédelem.
Mikor válhatnak veszélyessé és hogyan ügyeljünk rájuk?

A bőrdaganatok közül a legveszélyesebb az, amelyik festékes anyajegyből indul ki. Ezért, ha valaki ismeri a saját testét, tudja, hol találhatók rajta anyajegyek, és azok milyenek, hamarabb észreveszi, ha valamelyikben változás következett be.


Milyen hatással van a közösségi média a pszichénkre?

Jelenleg a közösségi média és a pszichés betegségek között fennálló kapcsolatról nincsen konszenzus, ezért ajánlások is nehezen fogalmazhatók meg.


A szívbetegek sebészi gyógyítása

Minden évtizedben gazdagodott a kardiológia valami igazán új sebészi beavatkozással, és manapság kb. minden tizedik szívbetegnél történik szívműtét vagy ballonos értágítás.


Antibiotikum rezisztencia és Safranek

Miért ellenállóak a baktériumok a még forgalomba sem került antibiotikumokkal szemben? Vajon megoldható, hogy a jövő antibiotikumai egyszerre gyűrjék le a baktériumok ellenálló és fertőzőképességét? És mi köze mindennek a Macskafogó Safranekjához? Pál Csaba székfoglaló előadásából kiderül.


A testre szabott fekhely aranyat ér

Aki korán kel, hamar elfárad, tartja a régi mondás kicsavart verziója. Pláne, ha a korán kelő azért nem tudja élvezni az éjszaka nyugalmát, mert a fekhelye teljesen alkalmatlan a feladatra. A nyak- és hátfájdalmak így tartósan borítékolhatóak, és a krónikus fáradtság egyéb nem kívánatos következményeket is generálhat. Arról nem is szólva, hogy önmagában a diszkomfortos érzet, a nagyfokú kényelmetlenség nem olyasvalami, amit érdemes eltűrni egy percnél is tovább.


Új omikron variáns terjed

Az "Arcturus" nevű új COVID-19 törzs annyira elterjedt az Egyesült Államokban, hogy felkerült a CDC figyelőlistájára.


A sztatin intoleranciáról

A sztatinok olyan gyógyszerek, amelyek főként a koleszterinszint csökkentésére szolgálnak, és jelentősen csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Fontos megjegyezni, hogy a sztatin intolerancia fogalma még nem volt ismert a sztatinok kezdeti alkalmazása idején.


Hét főbűn az edzőteremben

A testedzésnek akár tragédia is lehet a vége, ha nem tartunk be néhány alapvető szabályt. Ha a legtöbbet akarjuk kihozni programunkból és a kockázatokat is el akarjuk kerülni, fontos, hogy megismerjük, melyik az a „hét főbűn”, amit el lehet követni edzés közben.


A férfi meddőség nem közismert okai

Az egész világon problémát okoz a férfiak meddősége, illetve a megtermékenyítő képesség csökkenése. Sajnos, sok helyen leselkednek áldozataikra a hímivarsejtet károsító vegyi anyagok.


Hány éves korban ajánlott először felkeresni egy nőgyógyászt?

Az első látogatások. Nőként az éves egészségügyi szűrések nem merülnek ki a fogorvosnál tett látogatásban és egy általános laborvizsgálatban: évente legalább egyszer nőgyógyászati szűrésen is ajánlott megjelennünk. A következőkben kifejtjük, hogy miért feltétlenül szükségesek ezek a vizsgálatok, illetve, hogy milyen komolyabb problémákat kerülhetünk el, ha odafigyelünk erre. De azt a kérdést is megválaszoljuk, hogy hány éves korban kell elkezdenünk ezt a gyakorlatot – ami egyes esetekben életet menthet.


| | | | 14 | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop