ÚJ

A kognitív viselkedésterápia megszabadíthat az internet függőség csapdájából

Nem csak a számítógépes játékok tehetnek függővé, hanem például néha az internetes vásárlás is. Egyre több emberben alakul ki internet-függőség. Ha elvesztették az irányítást viselkedésük felett, ideje szakember segítségét kérni.


A stroke a reggeli órákban a legvalószínűbb

A legújabb kutatási eredmények szerint a stroke, csakúgy, mint az infarktus leginkább a reggeli órákban következik be. 11 816 stroke-ot vizsgáló 31 tanulmány szerint az agyérgörcs 80 %-kal valószínűbb reggel 6 és déli 12 között, mint a nap más szakaiban. Ez áll az agyvérzésekre is, csakúgy, mint az agyérgörcsökre és -embóliákra.


A köszvény étrendi kezelése

A köszvény kizárólag embereken előforduló betegség, melynél mind a vérben, mind a szövetekben megnövekszik a húgysav mennyisége.


Hosszú COVID: minden harmadik idősebb felnőttnél más betegségek alakulnak ki a felépülés után

Minden harmadik 65 év feletti amerikainál a COVID-19-ből való felépülést követő első 120 napban újabb betegség alakult ki. A British Medical Journalban megjelent publikáció szerint ( BMJ, 2022; DOI: 10.1136/bmj-2021-068414 ), ez az arány magasabb volt, mint a SARS-CoV-2 fertőzés nélküli két összehasonlító csoportban.


Étrendünk megváltoztatásával éveket nyerhetünk

Egy új tanulmány azt találta, hogy bizonyos étrendi változtatások az ember élettartamát jelentősen megnövelhetik. A hüvelyesekben és a teljeskiőrlésű gabonafélékben gazdag étrenddel akár egy évtized is nyerhető, ha elég korán elkezdjük rendszeres fogyasztásukat.


Flavonoidok: ideális fogyókúra?

A csokoládéban, almában, vörös borban és egyéb élelmiszerekben található flavonoidoknak régóta ismert több, az egészségre előnyös hatása is.


A kávé és a tea véd az időskori szellemi leépülés ellen

Az életünk derekán elfogyasztott kávé csökkentheti az időskori szellemi leépülés és az Alzheimer-kór kockázatát. Erre a közvetkeztetésre jutottak finn kutatók a CAIDE (Cardiovascular Risk Factors, Aging and Dementia) vizsgálat adatainak elemzése során.


A DK kiszámolta

Kiszámoltuk! 21-szer többet fizettünk a használhatatlan lélegeztetőgépek darabjáért, mint a brit kormány.


Spórolás, jutalom és kedvezmények a Tiplinóval!

Gondolt már arra, hogy akár minden internetes vásárlás alkalmával pénzt spóroljon meg, vagy jutalmat kapjon? A Tiplinóval ez nem csupán ábránd, hanem valóság!


Miért alakul ki a fogágygyulladás?

Egy harapás az almába - véres nyomok. Fogmosás - a fogkrém habja pirosra színeződik. A fogorvosok szerint mindezek a tünetek gyulladás félreérthetetlen jelei.


| | | | | | | 17 | | |


Web Design & Development Prowebshop