A pajzsmirigybetegségek bőrtünetei

A pajzsmirigy működését az évszakok és a hőmérséklet változásával át kell hangolni. Ilyenkor jelentkezhetnek a szervre jellemző bőrtünetek.

Parkinson-kór

A Parkinson-kór az idegrendszer degeneratív betegsége. Negyven év felett minden 250 emberből egyet, míg 65 év felett kb. minden 100-ból egyet érint.

Mi kell a férfiak jó közérzetéhez?

Íme, néhány olyan időtöltés, amelytől a férfiak megelégedettek és jó a közérzetük. A lista korántsem teljes, de kezdetnek nem rossz.

Hirdetés

A hasnyálmirigyrák korai tünetei

Általában az a vélekedés a hasnyálmirigyrákról, hogy nincsenek korai tünetei, és hogy a legtöbb beteg már egy késői stádiumban lenne. Az ötéves túlélés esélye csupán 4 százalék.

A köhögés leggyakoribb okai

A köhögés a légutak szabaddá tételére szolgáló védekező mechanizmus. Nem mindig lehet eldönteni, hogy mi okozza, de vannak azért az egyes típusokra jellemző tünetek.

A fogyókúrás és szívvédő diéták értékelése

Az elhízás egyre gyakoribb, ezért egyre nagyobb az érdeklődés a fogyókúrák és a szívvédő diéták iránt.

Érdekességek a spermiumokról

Néhány érdekes és talán kevéssé ismert tény a spermiumokról.

Menstruációs problémák és megoldásuk

Nők milliói teszik fel a kérdést maguknak, majd orvosuknak, ha rendszertelen, elhúzódó, fájdalmas a menstruációjuk. Ez vajon normális?

A vesebetegek diétás kezelése

A diéta a vesebetegek kezelésének fontos része, mert az étrend fehérjetartalmának csökkentésével a veseelégtelenség üteme lassítható.

Alvási apnoe szindróma

Az alvási apnoe a súlyos alvászavarok csoportjába tartozik. A betegnek alvás közben ismételt légzéskihagyása van (apnoe).

A pszichoterápiák fajtáiról

A klasszikusnak mondható kétszemélyes (orvos és páciense) helyzeten túlmenően a pszichoterápiáknak csoportformái is vannak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop