hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Új gyógyszer a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére

Az egyik lehetséges terápia egy hetente egyszer injektálható kettős glükóz-dependens inzulinotróp polipeptid (GIP) és glukagonszerű peptid receptor agonista (GLP-1), amelynek célja a vércukorszint szabályozása.


A szülés utáni depresszió új kezelése

A szakértők úgy vélik, hogy a szülés utáni depresszió aránya legalább kétszer olyan magas lehet, mint a jelenlegi statisztikák, mivel sok esetet nem diagnosztizálnak.


Szülés utáni depresszió - Csak semmi pánik!

Egy kisbaba érkezése mindig öröm. Vagy mégsem? A szülés után egy-három nappal sok kismama riadtan tapasztalja, hogy a terhességét végigkísérő boldog, izgalommal teli várakozást érzelmi labilitás, sírásközeli hangulat és súlyos alvászavar váltja fel.


Nélkülözhetetlen vitaminok az egészséghez

A vitaminok nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez, és mivel túlnyomó többségben nem tudjuk őket magunk előállítani, ezért kívülről kell táplálékkal bevinni. Néha azonban ez nem elég, és a hiány testünkben gyengeség, rossz közérzet, a bőr és a köröm egészségtelen megjelenésében nyilvánulhat meg. A modern életmód, a mindenütt jelen lévő feldolgozott élelmiszerek, valamint a zöldségekben és gyümölcsökben szegény étrend elősegíti a vitaminhiányt. Ez hatással van az időszakos fertőzésekkel és krónikus betegségekkel szembeni fogékonyságunkra. Milyen vitaminok hiányoznak leggyakrabban?


Az endometriózis - tények vs. fikció

Az endometriózis olyan krónikus állapot, amelyben a méh belsejét bélelő nyálkahártyához hasonló sejtek a méhen kívül helyezkednek el. Ez az állapot fájdalmat okozhat a menstruáció, a közösülés, valamint a vizelés vagy a székletürítés során. Más tünetekért is felelős lehet, okozhat émelygést, fáradtságot és mentális problémákat.


Gyógyfüvek és az influenza

Az alább felsorolt néhány gyógynövény erősíti az immunrendszert, és segít leküzdeni a betegséget a téli hónapokban. Tea, vagy táplálékkiegészítő formájában is kaphatók.


Méregtelenítés – vagy pénzkidobás?

Brit kutatók szerint a közvéleményt félretájékoztatják a mesterséges vegyi anyagokról és hatásaikról szóló, szándékosan túlzó nézetek. A hírességek, az életmód magazinok, az egyre nagyobb teret hódító alternatív egészségipar, valamint a környezetvédők összeesküvést szőnek, és egy sor káros mítoszt terjesztenek a vegyi anyagokról.


A prosztatarák kezelése

A prosztatarák kezelése a beteg egyéni körülményeitől függ. Sok prosztatarákos esetében nincs szükség kezelésre.


A menopauza kezelés nem hormonális alternatívái

A menopauzában lévő nők több mint 50 százaléka tapasztal hőhullámokat, amelyek átlagosan hét évig is fennállhatnak. Noha megfelelően alkalmazva hatékony és biztonságos, a hormonterápia bizonyos kockázatokkal jár, és nem minden beteg alkalmas arra, hogy kipróbálja ezt a kezelési lehetőséget.


Új kezelés az LDL csökkentésére

A vér magas koleszterinszintje, különösen az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL-C) köztudottan jelentős mértékben hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségekhez.


| | 3 | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop