ÚJ

Rómában megteltek a kórházak

Az olasz főváros legnagyobb járványkórházából szállodákba viszik át a lélegeztetőgépet nem igénylő betegeket hétfőtől.


Még több fertőzés várható Magyarországon

Szlávik János az M1-nek nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt napokban magas Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek és az elhunytak száma, és további növekedés várható.


Trump négy nap után már a Fehér Ház erkélyéről kampányolt

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.


Gyorsan romlik a helyzet Szlovákiában is

A koronavírus-fertőzöttek napi számának drámai emelkedésére számít a szlovák egészségügyi miniszter, várakozásai szerint a napi esetek száma már a jövő héten meghaladja az 1500-at. Ezen a héten napi átlagban 756 új fertőzést regisztráltak az országban.


Merkel szerint fordulóponthoz érkezett Németország

Fordulóponthoz érkezett a SARS-Cov-2 elleni védekezés Németországban, a következő hetekben dől el, hogy sikerül-e továbbra is ellenőrzés alatt tartani a járványt.


Az európai kormányoknak határozottan kell fellépniük a vírus terjedése ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, Michael Ryan szerint az európai kormányoknak határozottan kell fellépniük a koronavírus terjedése ellen, kerülni kell a tömegrendezvényeket, hogy elkerülhetők legyenek a fájdalmasabb korlátozások. Európában csütörtökön első ízben haladta meg a százezret a napi új fertőzöttek száma.


Október 20-tól lesz vakcina (influenza)

Október 20-ától lesz elérhető a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni térítésmentes védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos-


Csehországban a helyzet fokozódik

Már harmadik alkalommal - lépte túl az eddigi legmagasabb szintet és ugrásszerűen nő a súlyos esetek és a halottak száma is.


Újabb megbeszélés lesz a belügyminiszterrel

A Magyar Orvosi Kamara a miniszterelnökkel folytatott másfél órás megbeszélés során a bérről és a hálapénzt kivezetésről kötött szóbeli megállapodást. Minden, ami ezen túl van, a Kormány önálló munkája, e tekintetben a hétfői törvényjavaslat számunkra is váratlan fordulat volt.


A magán egészségi szolgáltatók egyesületének sem tetszik az új törvény

Átfogó egyeztetésre van szükség az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendeletének részleteiről, mielőtt az új szabályozás visszafordíthatatlan károkat okoz a hazai ellátórendszer stratégiai pontjain.


| | 3 | | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop