ÚJ

Csaknem 90 százalékos védelmet nyújt a harmadik oltás

A brit kormány egészségbiztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) által több mint félmillió páciens bevonásával elvégzett nagyszabású vizsgálatsorozat eredményei szerint a harmadik oltás az omikron-fertőzés esetén is csaknem 90 százalékos védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő megbetegedés ellen.


Covid-19

Hírek röviden


Mi okozza a másnaposságot, és hogyan előzhető meg?

Végre itt van 2022, de várható gondjainkat nem lehet egy szilveszteri bulival megelőzni, nem árt vigyázni az év végi partikon. Néhány pohárral többet iszunk, és másnap kínzó fejfájásra, rosszullétre ébredünk. A megelőzéshez nem árt tudni, hogy az alkohol méreg.


A MOK udvarias közleménye az új oltási rendeletet illetően

A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja elkötelezett annak tekintetében, hogy a koronavírus pandémia elleni védekezés egyetlen valóban eredményes módja a vakcináció, azon belül is a lakosság minél nagyobb átoltottságának mielőbbi elérése.


Fertőzés cunami fenyeget a WHO szerint

A koronavírus delta és omikron variánsainak egyidejű terjedése miatt a fertőzöttek számának "szökőárszerű" megugrása fenyeget - figyelmeztetett szerdai genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.


A téli arcápolás fontossága

Amikor beköszönt a hideg, kivesszük a meleg ruhákat a szekrényekből. Ez helyes, mert télen fontos a kényelem. De mi a helyzet az arccal? Itt sem a sapka, sem a bunda nem segít. Hatékony termékekre van szükség a bőr védelmére a negatív külső tényezők ellen. Többféle krém, szérum, maszk és ajakbalzsam létezik. Melyik a legjobb? Eláruljuk!


Ellenzéki sajtótájékoztó az egészségügy teendőiről

Az egyesült ellenzék szerdán online sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között önálló egészségügyi minisztérium létrehozását, az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyának eltörlését és a várólisták csökkentését ígéri az ellenzék.


Izraelben soha nem látott fertőzési hullám közeledik

Soha nem látott mértékű fertőzési vihar közeledik Izraelben a koronavírus-járvány ötödik hullámával - fogalmazott Naftali Bennett miniszterelnök a Kan közszolgálati rádiónak kedd reggel adott interjújában.


Csúcson a fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az omikron variáns miatt a fertőzöttek száma meghaladja a delta mutáció nyári hulláma idején közölt csúcsértéket, szombaton légi járatok százait kellett törölni.


Végre egy jó hír az omikronról

Ritkábban okoz súlyos betegséget az omikron variáns, mint a korábbi vírusváltozatok - áll a brit kormány egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) által elvégzett nagyszabású vizsgálatsorozatról készített jelentésben.


| | 3 | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop