ÚJ

Erkölcsi kötelesség a védőoltás

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit már szombaton nyilvánosságra hozták.


A brit uralkodó és férje is megkapta az oltást

A brit uralkodó és férje is megkapta az új típusú koronavírus elleni oltást. A királyi család windsori rezidenciáján adták be a vakcinát II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek.


Az EU további oltóanyag beszerzésről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech cégekkel

Az Európai Bizottság további 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal.


A BioNTech/Pfizer-vakcina hatékony a mutáns vírussal szemben is

A koronavírus Nagy-Britanniában és a Dél-afrikai Köztársaságban nemrég feltűnt és a még fertőzőképesebb két új variánsának egyik kulcsmutációja ellen is hatékony lehet a BioNTech és a Pfizer cégek oltóanyaga.


Önkormányzati szövetségek együttműködést ajánlanak a kormánynak

A koronavírus elleni oltási program kidolgozásában és lebonyolításában ajánl és javasol együttműködést az önkormányzatok és a kormány között a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ).


Orbán mai "interjúja" a Kossuth rádióban, kommentár nélkül

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését.


Az EMA forgalmazásra ajánlja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta szerdán az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.


Nem engedik be Kínába a WHO szakértőit

Kína még mindig nem adta meg a beutazási engedélyt a SARS-CoV-2 koronavírus eredetét kutató nemzetközi szakértő csoportnak.


Az MTA felhívása a SARS-CoV-2 elleni védőoltásról

Az MTA Orvosi Tudományok Osztálya mindenkit arra biztat, hogy amennyiben valamilyen speciális orvosi okból nem ellenjavallt, önmaga, családja és a társadalom érdekében vegye igénybe a felajánlott védőoltást.


A mutáns vírus már Szlovákiában van

Szlovákiában is megerősítették a koronavírus új, elsőként Anglia déli területein terjedni kezdett változatának jelenlétét - jelentette Marek Krajcí egészségügyi miniszter közlésére hivatkozva hétfőn a TASR szlovák hírügynökség.


| | 3 | | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop