ÚJ

Tények és tévhitek a megereszkedett mellről

Elterjedt nézet, hogy ha éjjel-nappal melltartót hord valaki, nem ereszkedik meg a melle. Tévedés, a dolog nem ilyen egyszerű. Lássuk a közhiedelem szerinti állítások közül melyik igaz és melyik hamis:


Öt gyakori műtét, amely akár el is kerülhető

Az Amerikai Orvosszövetség lapjában, a JAMA-ban közölt felmérés szerint évente legalább 12000 amerikai veszíti életét műtét következtében, és tízezreknél lép fel valamilyen szövődmény. Maguk az orvosok is azon a véleményen vannak, hogy van jó néhány olyan műtét, amelyet gyakran rutinszerűen, de fölöslegesen végeznek el


Alvászavart okozó gyógyszerek

Előfordul, hogy nem találunk magyarázatot arra, miért forgolódunk álmatlanul egész éjjel. Ha nincs nyilvánvaló fizikai vagy érzelmi ok, lehet, hogy a gyógyszer a bűnös.


Paranormális jelenségek és az agy

Gyakoribbak, mint gondolnánk, az olyan különös, jobbára zavaró érzések, mintha valaki állna a hátunk mögött, vagy éppen elhagynánk a testünket, és lebegnénk, föntről látva magunkat. Az ilyen érzéseket azok, akik átélik őket, paranormális erőknek tulajdonítják.


Miért élnek a nők hosszabb ideig, mint a férfiak?

A nők általában tovább élnek, mint a férfiak, és a kutatók megpróbáltak választ találni arra a kérdésre, miért van ez így.


A talp- és sarokfájdalom

A láb igen fontos a járás, egyensúly és koordináció szempontjából. Mégis, igen sokan már ébredéskor is kínzó, lüktető fájdalmat éreznek a lábukban vagy a sarkukban.


Tippek szájszárazság ellen

A szakszóval xerosztómiának nevezett szájszárazság kezelése a jelenség okától függ. Vannak ideiglenes módszerek, amelyekkel enyhíthetők a tünetek, hosszú távon azonban az alapbetegséget kell kideríteni.


Hipnózis: kérdések és válaszok

Hogyan működik a hipnózis, és mit várhatunk tőle? A hipnózis az elme titkainak kifürkészése, ami nem könnyű feladat. Elménk sikeresen elrejti a félelmetes, de valós dolgokat, és képes arra is, hogy valami félelmetesnek az illúzióját keltse, ami megalapozatlan szorongáshoz vezethet.


Új járványhullám Németországban

Elindult a koronavírus-járvány új hulláma Németországban, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben és be kell adatni a negyedik oltást.


Migrén

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vagy egyidejűleg látási, idegrendszeri vagy gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek


| | 3 | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop