hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Az EU engedélyezi az adaptált Pfizer/BioNtech vakcina használatát a COVID-19-változathoz

Az Európai Bizottság engedélyezte a Pfizer (PFE.N) és német partnere, a BioNtech (22UAy.DE) frissített COVID-19 oltóanyagát az EU-országok őszi oltási kampányaiban történő felhasználásra, a domináns Omicron XBB.1.5 variáns – közölte pénteken.


A nyugat-nílusi vírusról

A nyugat-nílusi vírusra (WNV- West Nile Virus) az 1999-es New Yorkban regisztrált fertőzések kapcsán figyelt fel a világ.


Ezek a nyárral tökéletesen kompatibilis sportok

A nyári sportok azok a sportágak, amelyeket leggyakrabban a nyári hónapokhoz kötünk, bár néhányat megfelelő körülmények között, akár egész évben szabadon űzhetünk. Nyáron a szabadtéri tevékenységek örömet okoznak és erősítik a testet. Nyilván rengeteg sportág van, és sok kompatibilis a nyárral, de vajon melyek azok, amelyektől valóban kifejezetten csak a napos időszakra asszociálunk? Nézzük!


Lézeres bütyök műtét vagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel

A hallux valgus avagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel, kettő az egyben megoldást jelent, mivel a lágylézer készülék fénye fájdalmat csillapít és a megfelelő helyen alkalmazva elősegíti a bütyök kialakulásáért felelős izmok regenerálódását.


Az orrvérzés (epistaxis)

A fül-orr-gégészeti ügyeletek leggyakoribb esete. A vér néha csak enyhén szivárog, máskor viszont ijesztő méreteket ölthet. Vannak orrvérzésre hajlamos egyének. Náluk gyakorta az orrsövény elülső részén értágulatok vannak, ezek nátha, esetleg vérnyomás-emelkedés vagy belátható ok nélkül megrepednek és csöpögő orrvérzést okoznak. Elektromos égetés vagy triklórecetsavas megérintés után megszűnnek.


Mandulagyulladás

A mandulák heveny gyulladása gyakori betegség gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Általában bakteriális fertőzés okozza, leggyakrabban a Streptococcus.


Tisztaság, biztonság és kényelem – Egészségügyi higiéniai termékek

Az egészségügyi higiéniai termékek nap mint nap jó szolgálatot tesznek, mind az egészségügyi intézményekben, mind az otthoni ápolásban. Használjuk őket fertőzések megelőzésére, a tisztaság megőrzéséhez és a kényelmes környezet megteremté


Down-szindróma

A Down-szindróma (21-es triszómia, mongoloid idiotizmus) értelmi fogyatékossággal és testi rendellenességekkel járó kromoszóma-rendellenesség.


A szülőket megviseli a „csodagyerek” nevelése

A mai szülőket nyomasztja az aggódás, mennyire lesz sikeres a gyermekük, és úgy vélik, a későbbi jó eredmények kulcsa a korai oktatás.


Friss térdszalag sérülések

A térdszalag sérülések igen gyakoriak, törésekkel és ficamokkal társulhatnak. Súlyosságuk változó, az egyszerű rándulástól a teljes szakadásig, gyakran több struktúra is sérül.


| | 3 | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop