hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Lézeres bütyök műtét vagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel

A hallux valgus avagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel, kettő az egyben megoldást jelent, mivel a lágylézer készülék fénye fájdalmat csillapít és a megfelelő helyen alkalmazva elősegíti a bütyök kialakulásáért felelős izmok regenerálódását.


Az orrvérzés (epistaxis)

A fül-orr-gégészeti ügyeletek leggyakoribb esete. A vér néha csak enyhén szivárog, máskor viszont ijesztő méreteket ölthet. Vannak orrvérzésre hajlamos egyének. Náluk gyakorta az orrsövény elülső részén értágulatok vannak, ezek nátha, esetleg vérnyomás-emelkedés vagy belátható ok nélkül megrepednek és csöpögő orrvérzést okoznak. Elektromos égetés vagy triklórecetsavas megérintés után megszűnnek.


Mandulagyulladás

A mandulák heveny gyulladása gyakori betegség gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Általában bakteriális fertőzés okozza, leggyakrabban a Streptococcus.


Tisztaság, biztonság és kényelem – Egészségügyi higiéniai termékek

Az egészségügyi higiéniai termékek nap mint nap jó szolgálatot tesznek, mind az egészségügyi intézményekben, mind az otthoni ápolásban. Használjuk őket fertőzések megelőzésére, a tisztaság megőrzéséhez és a kényelmes környezet megteremté


Down-szindróma

A Down-szindróma (21-es triszómia, mongoloid idiotizmus) értelmi fogyatékossággal és testi rendellenességekkel járó kromoszóma-rendellenesség.


A szülőket megviseli a „csodagyerek” nevelése

A mai szülőket nyomasztja az aggódás, mennyire lesz sikeres a gyermekük, és úgy vélik, a későbbi jó eredmények kulcsa a korai oktatás.


Friss térdszalag sérülések

A térdszalag sérülések igen gyakoriak, törésekkel és ficamokkal társulhatnak. Súlyosságuk változó, az egyszerű rándulástól a teljes szakadásig, gyakran több struktúra is sérül.


Hogyan győzzünk a vitákban?

"Elment az esze, hogy ezt javasolja?" Ilyen és ehhez hasonló mondatokat sajnos gyakran hallhatunk kollégáinktól vagy éppen a főnökünktől - nem hagyhatjuk, hogy állandóan gyötörjenek.


Pollen allergia - pollen naptár

Abban, hogy a nyár közepén mire érdemes odafigyelni, segít a pollen naptár. Látható hogy a pázsitfűfélék mellett a gyomnövények virágpora található meg leginkább a levegőben. Ezek között is a rokon fészkes virágzatú növények emelhetők ki. A fekete és fehér üröm mellett a legjelentősebb allergén a parlagfű.


A genetikai szűrésről

2012-ben még csak a Down-szindróma kimutatására volt alkalmas a prenatális genetikai teszt, ma már a vizsgálatok köre kiterjed a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességekre és a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára is.


| | 3 | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop