ÚJ

Paranormális jelenségek és az agy

Gyakoribbak, mint gondolnánk, az olyan különös, jobbára zavaró érzések, mintha valaki állna a hátunk mögött, vagy éppen elhagynánk a testünket, és lebegnénk, föntről látva magunkat. Az ilyen érzéseket azok, akik átélik őket, paranormális erőknek tulajdonítják.


Miért élnek a nők hosszabb ideig, mint a férfiak?

A nők általában tovább élnek, mint a férfiak, és a kutatók megpróbáltak választ találni arra a kérdésre, miért van ez így.


A talp- és sarokfájdalom

A láb igen fontos a járás, egyensúly és koordináció szempontjából. Mégis, igen sokan már ébredéskor is kínzó, lüktető fájdalmat éreznek a lábukban vagy a sarkukban.


Tippek szájszárazság ellen

A szakszóval xerosztómiának nevezett szájszárazság kezelése a jelenség okától függ. Vannak ideiglenes módszerek, amelyekkel enyhíthetők a tünetek, hosszú távon azonban az alapbetegséget kell kideríteni.


Hipnózis: kérdések és válaszok

Hogyan működik a hipnózis, és mit várhatunk tőle? A hipnózis az elme titkainak kifürkészése, ami nem könnyű feladat. Elménk sikeresen elrejti a félelmetes, de valós dolgokat, és képes arra is, hogy valami félelmetesnek az illúzióját keltse, ami megalapozatlan szorongáshoz vezethet.


Új járványhullám Németországban

Elindult a koronavírus-járvány új hulláma Németországban, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben és be kell adatni a negyedik oltást.


Migrén

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vagy egyidejűleg látási, idegrendszeri vagy gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek


Migrén: tények és tévhitek

A migrén kellemetlen lehet, és jelentősen befolyásolhatja a mindennapi életet. Vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyek segíthetnek. Ezenkívül az étrend és az életmód megváltoztatása enyhítheti a tüneteket és csökkentheti a migrénes rohamok gyakoriságát.


Hogyan előzhető meg az epekövesség?

Az ésszerű étrend a legjobb módszer az epekövek képződésének megelőzésére.


Lehet, hogy megvan a kulcs a koronavírus fertőzés ellen

A belga Louvain-i Katolikus Egyetem (UC Louvain) bejelentette, hogy kutatóinak sikerült azonosítaniuk azt a kulcsot, amely lehetővé teszi a COVID-19 vírusa számára, hogy megtámadja a sejteket. Sőt, sikerült bezárniuk a zárat, hogy blokkolják a vírust, és megakadályozzák, hogy kölcsönhatásba lépjen a sejttel, ezzel megelőzve a fertőzést.


| | 3 | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop