hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Szebb akartam lenni - de megcsúnyultam…

Napjainkban sokan kínálják szépészeti beavatkozásokat nyújtó szolgáltatásaikat. A társadalombiztosítás csak szűk körben támogatja az egészségügy ezen területét, így itt szabad verseny van, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Ez utóbbiak miatt fontos, hogy mindenki tisztában legyen saját jogaival, ha a szakszerűtlen szépészeti beavatkozás miatt esztétikai károsodást szenvedett…


Előnyös minimál invazív szívsebészeti eljárás, MitraClip

Szívelégtelenségben szenvedő betegeknél a rosszul működő szívbillentyűt rögzítő kapcsos eljárás eredményeiről számoltak be kutatók az Amerikai Kardiológiai Kollégium éves tudományos ülésszakán.


Zúg a fülem!

Kisebb-nagyobb sistergés, átmeneti vagy állandó sípolás, zúgás. Bizony sokan küzdenek ezekkel a nyugalmat teljesen ellehetetlenítő, néha őrjítőnek tűnő problémákkal. Szerencsére vannak, akiknél még van mód segítségre - lássuk, hogyan!


40 felett válság vagy fordulat

Életünk első, felívelő korszaka után delelőre érünk. Erről a pontról előre és hátra is tekintünk. Számba vesszük, mit értünk el, hol tartunk, és azt is, ami még előttünk van. Sok-sok élettapasztalat birtokában kezd a dolgok jelentősége megváltozni. Belátjuk, hogy a külső dolgok csak viszonylagos boldogságot adhatnak, bár ezek rendezettsége a nyugalom és a biztonság alapvető feltételei.


Nem túl szigorú?

A legtöbb nőnek ismerős a helyzet! Éjt nappallá téve dolgozik, robotol, a családjáról is gondoskodik, mégis mindig elégedetlen önmagával. A szakértők ezt tipikus női dolognak - önostorozási szindrómának nevezik. De miként is alakul ki? Erre a kérdésre és még arra is választ kaphat cikkünkből, hogy Ön is a veszélyeztetettek közé tartozik-e, illetve hogy hogyan kerülhető el ez a baj.


Dobjuk ki – ártalmas!

Ha az egészségünk érdekében tett lépésekről van szó, gyakran valami új holmi vásárlásában gondolkodunk: futócipő, melegítő, egészséges receptek hozzávalói és hasonlók. De fontos az is, hogy megszabaduljunk bizonyos tárgyaktól. Irány a szelektív hulladékgyűjtő!


Szívbillentyű-betegségek

A születéskor jelen lévő szíveltéréseket szaknyelven kongenitális szívbetegségnek nevezik. Előfordulása kb. 6-8 minden 1000 élveszületésből. Az eltérések nagymértékben különböznek egymástól, egyesek spontán eltűnhetnek (pl. a két kamrát elválasztó sövényhiány), mások viszont azonnali, sürgős műtétet igényelnek. Egyes veleszületett szíveltérések öröklődnek, de szerepelnek környezeti tényezők, anyai fertőzések, mint például rubeóla, vagy a magzatot károsító tényezők.


A koszorúér elmeszesedés rizikótényezői

A koszorúér elmeszesedése, ill. az ezzel kapcsolatos betegségek olyan gyakoriak, hogy nem csak az egyén, hanem az egész társadalom problémáját jelentik. Túlzás nélkül állítható, hogy népbetegségről van szó. Az érelmeszesedés pontos okát ma még nem tudjuk, de biztosan ismerjük azokat a veszé­lyeztető tényezőket, amelyek megléte több­szörösére növeli a betegség kialakulásának kockázatát. Ezeket a kockázatfokozó tényezőket rizikófaktoroknak nevezzük.


Őssejt tévhitek

A köldökzsinór őssejtek levételéről, megőrzéséről és felhasználásáról számos téves elképzeléssel találkozhatunk. Utánajárunk az őssejt levétel körüli tévhiteknek, és felfedjük a módszer valódi hasznosságát.


A látóhártya (retina) legfontosabb betegségei

Közismert, hogy a Helmholtz által felfedezett szemtükör megalkotása óta a belgyógyász, ideggyógyász, idegsebész kollégák milyen sokszor küldik át betegeiket szakmai tanácsadás, ún. konzílium céljából a szemészorvoshoz. Ennek több oka is van.


| | | 4 | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop