ÚJ

Lehet, hogy a vírus sosem fog eltűnni

A Covid-19 az AIDS-hez hasonlóan endémiás jelleget ölthet, vagyis meghatározott területen folyamatosan fellelhető járványos betegséggé válhat.


Favipiravir gyártás lesz Magyarországon

Lezárult az új típusú koronavírus ellen Ázsiában már hatékonynak bizonyult gyógyszerhatóanyag, a favipiravir magyarországi fejlesztésének első fázisa, közölte az ITM. Laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani a generikus hatóanyagot, az őszre lehetővé válhat a gyógyszer magyarországi engedélyezése és gyártása is.


A meghívottak fele már elment a koronavírus szűrővizsgálatra

A Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztott 17 787 fő 49,2 százaléka vett részt eddig az országos, reprezentatív szűrővizsgálaton, amely a Semmelweis Egyetem vezetésével és a négy orvosképző egyetem részvételével valósul meg – jelentette be videókonferencia keretében dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Klinikai Járványelemző Munkacsoport vezetője


New Yorkban az idősotthonokban kötelező a dolgozók tesztelése

New Yorkban az idősotthonokban kötelezővé tették a dolgozók tesztelését koronavírusra, Andrew Cuomo kormányzó elismerte, hogy tévedett, amikor arra utasította az idősotthonokat, hogy be kell fogadniuk a kórházból elbocsátott, lábadozó Covid-19-es betegeket.


Kásler személyesen maga válaszolt ellenzéki képviselőknek

Szokás szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság és az egészségügy helyzete uralta a hétfői parlamenti vitákat.


Miért a fővárosban kezelik majd a fertőzötteket?

Az országos tisztifőorvostól vár választ Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy miért Budapesten kezelik majd az összes magyarországi, koronavírussal fertőzött betegeket.


Kásler megint újragondolta

Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer.


Koronavírus körkép 05-09

Világszerte közben több mint 270 ezren haltak meg, közel 85 százalékuk Európában és az Egyesült Államokban.


Négy napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma

Negyedik napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.


SARS-CoV-2: Monoklonális antitestek blokkolják a sejtekbe való belépést

Holland kutatók egy olyan emberi antitestet találtak, amely semlegesíti a kétféle SARS koronavírust. A Nature Communications című folyóiratban bemutatott eredmények megnyitják a SARS-CoV-2 új kezelésének vagy megelőzésének lehetőségét.


| | | 4 | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop