ÚJ

A felnőttek oltása védi a gyermekeket is

Izraelből származó új adatok arra utalnak, hogy a Pfizer / BioNTech COVID-19 vakcinát kapott felnőttek beoltottsága védik a velük élő, be nem oltott gyerekeket is.


A COVID-19 fertőzés által kiváltott T-sejtek reagálnak az új vírusvariánsokra is

A T-sejtek, melyek az immunrendszer kritikus elemei, a három legelterjedtebb új vírusvariáns ellen is védelmet nyújt.


A Pfizer, Moderna oltások csökkentik a tünetmentes fertőzések számát is

A Pfizer Inc és partnere, a BioNTech SE, valamint a Moderna Inc oltásai heteken belül csökkentették az új koronavírus okozta fertőzések kockázatát az első két oltás után.


Lesz-e olimpia?

A júliusban kezdődő nyári olimpia előtt Japán a fertőzések új hullámával küzd. Az egészségügyi szakértőket különösen aggasztja a mutáns törzsek elterjedése, még akkor is, ha a lakosság nagyszabású oltása még nem kezdődött el.


A Pfizer szerint a Covid-19 vakcina legalább hat hónapig véd, a változatok ellen is

A Pfizer / BioNTech koronavírus vakcinájának folyamatban lévő, 3. fázisú klinikai vizsgálata megerősíti, hogy védelme a második adag után legalább hat hónapig tart - közölték a cégek csütörtökön. Az eddigi legjobb becslés szerint a védelem időtartama 90 nap volt.


A Pfizer-BioNTech COVID-19 oltása tizenévesek számára is ajánlható

Március 31-én a vállalatok kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben összefoglalták az USA-ban és másutt már engedélyezett oltóanyaguk biztonságosságát és hatékonyságát vizsgáló tanulmányuk eredményeit 16 éves vagy fiatalabbak körében


Az oltást kérő várandósok regisztráljanak! Update: A szoptatós anyákat mégsem oltják be soron kívül

A háziorvosok ki tudják szűrni a különösen veszélyeztetett kismamákat, akiknél sürgető, hogy megkapják a koronavírus elleni védőoltást.


Csak 60 felettieknek adnak AstraZeneca-oltást Németországban

A 60 éven felüliekre korlátozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni AstraZeneca-féle védőoltások használatát Németországban - jelentette be Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.


„Kettős mutáns” koronavírus változat

Az Indiában gyűjtött mintákban a koronavírus új "kettős mutáns" változatát fedezték fel. Vizsgálják, hogy a variáns, ahol két mutáció jön létre ugyanabban a vírusban, fertőzőbb-e vagy kevésbé hatásos-e ellene az oltás.


Az AstraZeneca oltása ritka immunválaszt okozhat, mely trombózishoz vezethet UPDATE : Berlin szünetelteti a 65 év alattiak oltását

Az oslói és a Greifswald Egyetem kutatócsoportjai úgy vélik, hogy magyarázatuk van arra a vérrögképződésre azoknál, akiket az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával oltották be.


| | | 4 | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop