hírdetés

ÚJ

Magyarországon vizsgálódott az uniós biztos

Magyarországon egyértelműen érzékelhető azoknak az embereknek a diszkriminációja, akiknek eltérő a szexuális orientációjuk - jelentette ki az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.


Bekerültünk a fokozottan kockázatos csoportba

Az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt a járványügyileg fokozottan kockázatos területek közé sorolták pénteken Magyarországot a német hatóságok.


Az EMA javasolja két monoklonális gyógyszer engedélyezését

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére monoklonális antitesteket tartalmazó gyógyszerek, a Ronapreve (casirivimab, vagy imdevimab), illetve a Regkirona (regdanvimab) európai uniós használatának engedélyezését javasolta.


A pajzsmirigybetegségek bőrtünetei

A pajzsmirigy többek között fontos szerepet játszik az alapanyagcsere szabályozásában, amit az évszakok és a külső hőmérséklet változásával át kell hangolni. Így a nyár-ősz, valamint a tél-tavasz évszakváltásnál jelentkezhetnek a szervre jellemző bőrtünetek.


Betegségek szájtünetei

Nem csak a fogak és a fogak közvetlen környezete, a fogak tartószerkezete betegedhet meg, hanem a szájnyílás és a szájüreg lágyrészei, tehát az ajkak és a szájüreget bélelő nyálkahártya is.


Japánban ismét megjelent a madárinfluenza

Japán északkeleti részén észlelték egy baromfifarmon, ahol 143 ezer csirkét leölnek. A helyszíntől 10 kilométeres körzetben korlátozó zónákat alakítottak ki.


Horvátországban csak védettségi igazolással léphetnek be a képviselők a parlamentbe

Akik nem kaptak oltást, és nem rendelkeznek gyógyultsági igazolással, azoknak negatív tesztet kell bemutatniuk. Akik elutasítják a tesztelést, videolinken keresztül kapcsolódhatnak be a munkába.


Nagyon sikeres a BioNTech

Az előző évinél majdnem százszor nagyobb bevételt ért el a január-szeptemberi időszakban a BioNTech.


Az EMA rövidesen ajánlani fogja a molnupiravirt

Az Európai Gyógyszerügynökség hétfőn közölte, hogy "a lehető legrövidebb időn belül" ajánlani fogja a Merck & Co által a koronavírus elleni molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer uniós szintű alkalmazását.


Ismét ingyenes lesz a gyorsteszt Németországban

A koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt hamarosan ismét ingyenes lehet a fertőzésgyanú esetén alkalmazott antigén gyorsteszt Németországban, az ügyvezető kormány már el is kezdte az egyeztetéseket a következő szövetségi kormány megalakítására készülő pártokkal.


| | | 4 | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop