hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Hogyan ismerjük fel az egészséggel kapcsolatos álhíreket?

Az egészséggel kapcsolatos álhírek felismerése fontos készség a mai információ áradatban. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segíthetnek az álhírek felismerésében:


A személyiségzavarokról röviden

A személyiségzavarok olyan mentális állapotok, amelyekben az egyén szokásos gondolkodási, érzelmi és viselkedési mintázatai jelentősen eltérnek a társadalom által elfogadott normáktól. A személyiségzavarok különböző típusokba sorolhatók, és mindegyiknek sajátos tünetei és jellemzői vannak.


Akár egy rossz mozdulat is okozhat derékfájást

Néha pontosan tudod, miért fáj a hátad. Talán hirtelen felemeltél valamit, és azonnal beléd hasított a fájdalom. Vagy lehet, hogy orvosod évek óta figyelmeztet, hogy a rossz testtartásodnak meglesz a következménye. Olykor viszont a fájdalom forrása rejtélyesnek tűnik, ami megnehezíti a mindennapi életvitelt.


Cukorbetegség: új ismeretek

A cukorbetegség kutatása és kezelése folyamatosan fejlődik, és várhatóan további új megközelítések jelennek meg a jövőben, amelyek segítenek a cukorbetegeknek a jobb vércukorszint-szabályozásban és a szövődmények csökkentésében.


A limfómákról

A nyirokrendszer nem különálló szerv, sejtjei elosztva helyezkednek el az egész szervezetben. A nyirokrendszer szoros működési egységet alkot az immunrendszerrel és a csontvelővel.


Skarlát (Vörheny, scarlatina)

Nő az invazív A-csoportú strep fertőzések száma a gyermekek körében az Egyesült Államokban. A fertőzések közé tartozik a nekrotizáló fasciitis és a streptococcus toxikus sokk szindróma.


Nők negyven felett

Azok a nők, akik helytállnak a munkahelyükön, és szervezőkészségüket, sármjukat nem csak az irodában, de magánéletükben is érvényre juttatják, mágnesként hatnak a környezetükre.


Harmincasok figyelem!

A harmincas éveik közepén járók magas vérnyomása és az agy későbbi károsodása összefügghet.


Veseeredetű magas vérnyomás

A magas vérnyomás „settenkedve” alakul ki. Mivel hosszú távon növeli a stroke, a kóros értágulat, a szívbetegségek, valamint a vesekárosodás veszélyét, ezt a betegséget is nyomon kell követni, illetve kezelni kell!


Vérzés terhesség alatt

A terhesség első trimeszterében gyakran előfordulhat vérzés, ami általában nem utal semmilyen problémára. A második és harmadik trimeszterben azonban elképzelhető, hogy valamilyen szövődmény jele. A vérzésnek több oka is lehet.


| | | 4 | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop