hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A vizelet-inkontinencia

Azt a tünetet, amikor a vizelet akarattól függetlenül, a húgycsövön keresztül elfolyik, vizelet-inkontinenciának nevezzük.


Hogyan változtatja meg a Suunto Vertical a sportórák technológiának az arculatát?

A Suunto Vertical egy új, fejlett, GPS-szel ellátott sportórákból álló sorozat, amely figyelemre méltó pontosságot kínál a magasság és a szintkülönbség mérésében. Ideális választás az olyan hegyi tevékenységek rajongói számára, mint a futás, a síelés és a hegymászás. A Suunto Vertical karórák ötvözik a modern dizájnt, a funkcionalitást és a tartósságot. Ebben a cikkben közelebbről megnézzük ezt az innovatív sorozatot és annak fő előnyeit.


Táborozó gyerekek – zokogó szülők

Napjainkban egyre gyakoribb jelenség az, hogy nem a gyerek sír a nyári táborban a honvágytól, hanem a szülő a gyereke után. Vajon mi lehet ennek az oka? Táborvezetők és pszichológusok szerint az egyik ok, hogy a mai szülők többet törődnek a gyerekekkel.


Néhány tanács a gyomorégésre, reflux-betegségre

Az alábbiakban felsorolunk néhány zsírszegény, rostokban gazdag ételt, ami csökkenti a gyomorégést és enyhíti a panaszokat.


Anafilaxia

Az anafilaxia egy akut, általános, gyakran súlyos, életveszélyes allergiás reakció, amely olyan személyekben jelentkezik, akik előzőleg érzékennyé váltak (szenzibilizálódtak) egy allergénre, és ugyanazzal az allergénnel újra találkoznak.


A rotátor köpeny (forgató izomcsoport) sérülései

A rotátor köpeny a forgató izmok inainak köpenyszerű képződménye, mely az ízületi tokot szorosan körülveszi és az ízület stabilizálásában játszik fontos szerepet.


3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.


Serdülőkori atópiás ekcéma

A száraz bőr, a viszketés, az ekcéma, mint fő bőrtünetek mellett még több mint húsz kisebb tünet jellemzi a sok néven (tejekcéma, neurodermitis, atópiás bőrgyulladás stb.) számon tartott gyermekkori atópiás ekcémát, mely a gyermekek leggyakoribb krónikus bőrgyógyászati betegsége.


Mi a cöliákia és miért szükséges a gluténmentes étrend?

A magyar táplálkozásban alapélelmiszerként elfogadott gabonafélék több betegség kiváltásában is szerepet játszanak. Az egyik legismertebb a cöliákia, de ezen kívül allergiát is okozhatnak, valamint egyéb gyomor-bélrendszeri megbetegedésekben is lehetnek tünetprovokálók.


Degeneratív porckopás: az artrózis

Az artrózis a végtagok vagy a gerinc kisízületeinek megbetegedése, melynek következtében a csontot borító porc elvékonyodik, „kopik”, „elfajul”. Nagyon gyakori betegség: a lakosság 20-25 százalékát érinti.


| | | 4 | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop