ÚJ

A MOK udvarias közleménye az új oltási rendeletet illetően

A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja elkötelezett annak tekintetében, hogy a koronavírus pandémia elleni védekezés egyetlen valóban eredményes módja a vakcináció, azon belül is a lakosság minél nagyobb átoltottságának mielőbbi elérése.


Fertőzés cunami fenyeget a WHO szerint

A koronavírus delta és omikron variánsainak egyidejű terjedése miatt a fertőzöttek számának "szökőárszerű" megugrása fenyeget - figyelmeztetett szerdai genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.


A téli arcápolás fontossága

Amikor beköszönt a hideg, kivesszük a meleg ruhákat a szekrényekből. Ez helyes, mert télen fontos a kényelem. De mi a helyzet az arccal? Itt sem a sapka, sem a bunda nem segít. Hatékony termékekre van szükség a bőr védelmére a negatív külső tényezők ellen. Többféle krém, szérum, maszk és ajakbalzsam létezik. Melyik a legjobb? Eláruljuk!


Ellenzéki sajtótájékoztó az egészségügy teendőiről

Az egyesült ellenzék szerdán online sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között önálló egészségügyi minisztérium létrehozását, az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyának eltörlését és a várólisták csökkentését ígéri az ellenzék.


Izraelben soha nem látott fertőzési hullám közeledik

Soha nem látott mértékű fertőzési vihar közeledik Izraelben a koronavírus-járvány ötödik hullámával - fogalmazott Naftali Bennett miniszterelnök a Kan közszolgálati rádiónak kedd reggel adott interjújában.


Csúcson a fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az omikron variáns miatt a fertőzöttek száma meghaladja a delta mutáció nyári hulláma idején közölt csúcsértéket, szombaton légi járatok százait kellett törölni.


Végre egy jó hír az omikronról

Ritkábban okoz súlyos betegséget az omikron variáns, mint a korábbi vírusváltozatok - áll a brit kormány egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) által elvégzett nagyszabású vizsgálatsorozatról készített jelentésben.


Kérdések és válaszok a koronavírus elleni oltásról

Mire képes az immunrendszerünk és miben tud segíteni neki a vírusok elleni küzdelemben a vakcina? Egyebek mellett erre a kérdésre is válaszolnak a tudomany.hu-nak írt összefoglalójukban a téma vezető hazai kutatói.


Csökken a halálozási szám az Egyesült Királyságban, a fertőzés terjedése ellenére

A tömeges szűrések tavaly nyári kezdete óta most először azonosítottak százezernél több koronavírus fertőzőttet egy nap alatt az Egyesült Királyságban. Rekordot döntött a harmadik oltások száma is. Csökken a Covid-19 okozta halálozási száma, a kórházi kezelést igénylő betegek száma stagnál.


Kuba jó lóra tett a vakcináival

A Soberana vakcina három adagból álló kombinációja 92,4%-os hatékonysággal rendelkezik a klinikai vizsgálatok szerint..


| | | | 5 | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop