hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Serdülőkori atópiás ekcéma

A száraz bőr, a viszketés, az ekcéma, mint fő bőrtünetek mellett még több mint húsz kisebb tünet jellemzi a sok néven (tejekcéma, neurodermitis, atópiás bőrgyulladás stb.) számon tartott gyermekkori atópiás ekcémát, mely a gyermekek leggyakoribb krónikus bőrgyógyászati betegsége.


Mi a cöliákia és miért szükséges a gluténmentes étrend?

A magyar táplálkozásban alapélelmiszerként elfogadott gabonafélék több betegség kiváltásában is szerepet játszanak. Az egyik legismertebb a cöliákia, de ezen kívül allergiát is okozhatnak, valamint egyéb gyomor-bélrendszeri megbetegedésekben is lehetnek tünetprovokálók.


Degeneratív porckopás: az artrózis

Az artrózis a végtagok vagy a gerinc kisízületeinek megbetegedése, melynek következtében a csontot borító porc elvékonyodik, „kopik”, „elfajul”. Nagyon gyakori betegség: a lakosság 20-25 százalékát érinti.


Májműködési próbák

A különböző típusú májmegbetegedések egymástól való elkülönítésében, egyáltalán a májbetegség kimutatásában segítségünkre vannak a laboratóriumi vizsgálatok.


A pikkelysömör korszerű kezelése és gondozása

A pikkelysömör egy krónikus autoimmun betegség, amelynek kezelése több módszerrel lehetséges, beleértve a kenőcsöket és krémeket, a fototerápiát, a biológiai terápiát, az életmód változtatásokat és a pszichológiai támogatást


Férfi klimax

Kötetnyi irodalom tárgyalja a női menopuza biológiai-élettani vonatkozásait, reménykeltő terápiás lehetőségeit és ezek eredményeit. Jóval kevesebb szó esik a férfi klimaxról, pedig sokakat érint.


Kutya az ágyban?!

Nem tisztasági mániáról van szó, ha azt mondjuk, nem való állat az ágyba. A kutyák olyan élőlények, amelyek számtalan élősködőnek adnak szállást: tetvek, bolhák, sőt az esetek 70%-ában bélférgek lakják kedvencünket.


Thai masszázs

A thai masszázs eredetét Jivaka Kumar Bhaccha indiai orvosra, Buddha kortársára és barátjára vezetik vissza. A két és fél ezer év alatt bizonyosan fejlődött és a kínai akupunktúra tanítás is hatott rá.


A tüdőgyulladás (pneumonia)

A tüdőgyulladás (pneumonia) gyakori, heveny tüdőbetegség. Hazánkban évenként kb. 100000-en betegszenek meg tüdőgyulladásban.


Mesterséges édesítőszerek - az aszpartam rákot okoz?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató részlege az alacsony kalóriatartalmú édesítőszert, az aszpartámot „lehetségesen rákkeltőnek” minősítette. További kutatásokra van szükség az édesítőszer és a rák közötti lehetséges kapcsolat feltárásához.


| | | | 5 | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop