ÚJ

Az Omicron esetek száma rohamosan emelkedik

Az esetszámok megugrása Dániában és az Egyesült Királyságban figyelmeztető jel Európa többi országának


Alacsony vérnyomás - Nem betegség, csak tünet

Reggeli fáradtság, gyenge teljesítő- és koncentrálóképesség, szédülés, ürességérzet a fejben, alvászavarok, fokozott ingerlékenység, a végtagok hűvössége. Mind-mind olyan apróbb "kellemetlenség", amely hosszú távon az életminőséget és az életkedvet csorbíthatja.


Alacsony a vérnyomása? Mit tehet?

Alacsonynak tekintjük a vérnyomásat, ha a vérnyomás értékei 90/60 Hgmm alatt vannak (hipotenzió). Ez nem mindig jelent problémát, de ha valakinek tünetei vannak, például szédülés és hányinger, az jelezheti, hogy vérnyomása túl alacsony.


Jó hírek a Pfizer koronavírus elleni tablettájáról

A Pfizer kedden azt közölte, hogy a vírusellenes COVID-19 tabletta végső elemzése továbbra is közel 90%-os hatékonyságot mutatott a magas kockázatú betegek kórházi kezelésének és halálozásának megelőzésében. A legújabb laboratóriumi adatok azt sugallják, hogy a gyógyszer hatékony az omikron variánssal szemben is.


Bűnös-e a koleszterin? - Hitek és tévhitek…

Tojás, vaj és disznókaraj tilos! Csak a koleszterinszegény táplálék tartja fitten a szívet - gondolják legtöbben, hiszen attól tartanak, hogy koleszterinszintjük emelkedésének betegség lesz a vége…


Izraelben már a járvány ötödik hullámára készülnek

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától. "Ha nem teszünk azonnali lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni"- mondta, és arra bíztatja az embereket, hogy oltassák be magukat.


Hogyan segíthet problémánkon az online bőrgyógyászat?

Az online gyógyászat ma már egyáltalán nem számít újkeletű dolognak, sokan azonban mégis kétkedve tekintenek rá. Megmutatjuk, miben is áll az online bőrgyógyászat lényege, hogyan zajlanak a kezelések, és hogyan segíthet a virtuális terápia a problémáinkon.


Vitiligó (foltos festékhiány)

A vitiligóban a melanociták elpusztulása sima felszínű, fehér foltokat okoz a bőrön.


Májfolt

A májfolt az arcon (rendszerint a homlokon, orcákon, halántékon és az állkapcsokon) megjelenő, nagyjából szimmetrikus, sokszor éles határú sötétbarna foltokból áll.


Izraeli vizsgálat: a Pfizer COVID-19 booster véd az Omicron ellen

Izraeli kutatók szombaton közölték, hogy a Pfizer/BioNTech COVID-19 vakcina három oltása jelentős védelmet nyújtott az új omikron-változat ellen.


| | | | | 6 | | | | |


Web Design & Development Prowebshop