hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A világvallások alapja az önzetlenség - agyi háttér

Minden spirituális folyamat az agyból indul ki. Ez igazabb, mint valaha, derül ki egy amerikai neuropszichológus munkájából. A legújabb adatok ugyanis bebizonyították, hogy az önzetlenség talaján gyökerező spirituális élmények kapcsán csökken az agyi aktivitás a jobb fali lebeny területén.


Alvás és párkapcsolat

A biztonságos házasságban, vagy a stabil partnerkapcsolatban élő nők jobban alszanak, mint az egyedül élők, vagy azok, akik elvesztették partnerüket.. Erre utalnak legalábbis amerikai szerzők nyolcéves vizsgálatának eredményei.


Stressz a munkahelyen

A stresszválaszt az egyén és a környezetéből származó ingerek közötti interakció határozza meg. Most tehát forduljunk az egyén környezete felé és nézzük meg, hogy milyen hatások érhetik onnan. Ezek közül talán a legfontosabb a munkahely.


Miért fáj a fülem?

A szülők tudják, milyen gyakori a fülfájás a gyermekeknél, de a felnőttek is gyakran panaszkodnak fülfájásról. Nem kell fertőzés, vagy egyéb elváltozás a fülben, mégis fájhat.


Miért szeretik az emberek a macskákat és egészséges-e macskát tartani?

Körülbelül 85 millió macska él az amerikai háztartásokban, sokan dédelgetett családtagként. Mi áll a macskafélék emberhez való vonzódásának hátterében? És milyen hatással vannak az emberek egészségére?


Megnyugodhatnak a macskások

A macskatartás terhesség és koragyermekkor idején nem jelent közvetlen kockázatot a későbbi pszichés problémákat illetően.


Kutya vagy macska?

Sok igazság van Winston Churchill híres mondásában: ¬– A kutyák felnéznek ránk, a macskák lenéznek minket. – A kutya és a macska sok mindenben különbözik egymástól, és egyes kutatások szerint árulkodó lehet, hogy valaki kutyát vagy macskát tart-e inkább.


Miért nem alakult ki madárinfluenza járvány emberek között?

Amerikai tudósoknak sikerült megfejteniük, hogyan lehetséges az, hogy a H5N1-es vírustörzs eddig főként csak a szárnyasokkal foglalkozó munkásokat támadta meg, és nem alakult ki emberről emberre átadható mutáció.


Mi a teendő, ha az űrhajós kiszámíthatatlanul viselkedik?

Egy szokatlan esemény hívta fel a figyelmet a NASA protokolljára, amelyet akkor kell érvénybe léptetni, ha az asztronauta idegei a világűrben mondják fel a szolgálatot.


Ködös diagnózisok

Az orvosoknak – és a betegeknek is – nagy kihívást jelentenek a magyarázat nélküli diagnózisok. Az orvos ilyenkor nem tud egyebet mondani a betegnek, mint azt, hogy fogalma sincs, mi a baja.


| | | | | 6 | | | | |


Web Design & Development Prowebshop